kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Amaç önemli bir ilişkiyi güçlendirmek''

AA
Giriş Saati : 03.04.2009 17:05
Güncelleme : 03.04.2009 20:40
Yeni Haber
Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretinin amacının, ''önemli bir ilişkiyi güçlendirmek'' olduğunu söyledi...
Gibbs, Obama ile G-20 zirvesinin yapıldığı Londra'dan, NATO zirvesine katılmak üzere Strasbourg'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Robert Gibbs, ''Türkiye ziyaretinin amacı nedir'' sorusu üzerine, ''Önemli bir ilişkiyi güçlendirmek ve Türk-Amerikan ilişkilerinde Türkiye'nin önemini sergilemek, üzerinde çalışmak istediğimiz ortak konuların önemini vurgulamak'' dedi.

Anadolu Ajansı muhabiri, Washington'dan başlayan ve Türkiye'de tamamlanacak olan Obama'nın ilk denizaşırı ziyaretini, Beyaz Saray basın ekibiyle seyahat ederek yakından izliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü, ''Bakın, ilk gezimizde, belki de oradaki insanların bizim ziyaret edeceğimizi beklemediği bir ülkeye gidiyoruz. Ben bunun ABD Başkanı tarafından önemli bir işaret olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

ERMENİ MESELESİ


Bir gazetecinin, ''Başkan hala Türklerin Ermenilere karşı soykırım uyguladığına inanıyor mu'' şeklindeki sorusu üzerine Gibbs, ''Bu konuya sonra geleceğiz'' yanıtını vermekle yetindi.
''Bu ziyaret sırasında mı'' şeklindeki ısrarlara karşılık Gibbs, ''Tek bir konuşmada her şeyi anlatmamı beklemeyin. Sonraya bırakalım'' dedi.

Obama'nın, TBMM'de yapacağı konuşmanın, birkaç dakikalık bir sesleniş mi yoksa uzun bir konuşma mı olacağı sorusu üzerine de Gibbs, ''Benim izlenimim uzun bir konuşma yapacağı yönünde. Ama Başkan'ın metin yazarlarına sormam lazım'' diye konuştu.