kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Güneydoğu elden gitti mi?

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), Güneydoğu'da oylarını ilerletmesi, Siirt ve Van belediye başkanlıklarını da AK Parti'nin elinden alması, bazı kişilerde hayal kırıklığı yarattı. Özellikle AK Partililerde. "Güneydoğu, kimlik siyasetine prim verdi" diyenlerin yanı sıra, DTP'nin bölgedeki ağırlığını ülke bütünlüğü açısından tehlikeli görenler bile çıktı.
Evet, DTP'nin oyları ilerledi ama, İl Genel Meclisi oranları dikkate alındığında, AK Parti, DTP'den önde.
Ayrıca, AK Parti, Ağrı'da, Muş'ta, Mardin'de, Bitlis'te, Bingöl'de, Gaziantep'te, Adıyaman'da belediye başkanlıklarını kazandı. DTP'li adaylar ise, Tunceli'de, Diyarbakır' da, Batman'da, Siirt'te, Şırnak'ta, Hakkâri'de, Van'da ve Iğdır'da belediye başkanı seçildi. DTP, sahip olduğu belediyeleri muhafaza etmenin yanı sıra, Siirt ve Van'ı AK Parti'den, Iğdır'ı da MHP'nin elinden aldı. Ama, Tunceli'de ve Siirt'te AK Parti İl Genel Meclisi'nde önde. Buna mukabil AK Parti'nin belediyeyi kazandığı Ağrı, Muş ve Mardin'de İl Genel Meclisi'nde DTP ilk sırada.
Şanlıurfa'nın AK Parti tarafından kaybında, Ahmet Fakıbaba'nın rolü var. Iğdır'da ise, MHP ile AK Parti çekişti, aradan DTP çıktı.
"Güneydoğu elden gitti" gibi garip bir yeise kapılanlara iki şey hatırlatmak isterim: 1) Kimlik siyasetinden bir adım ileriye geçemese bile, DTP, Türkiye'nin partisi. 2) Bölgede, AK Parti'nin büyük ağırlığı var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın