kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hakkari'de toprak kayması

İHA
Giriş Saati : 03.04.2009 12:01
Güncelleme : 03.04.2009 23:08
Yeni Haber
Hakkari'de meydana gelen toprak kaymasında dolayı evleri hasar gören 19 nüfuslu Karagöz kardeşler kendilerini evden dışarı atarak yara almadan kurtulmayı başardılar...
Hakkari'de bir süre etkili olan yağışların ardında Berçelan Mahallesi'nde ikamet eden 13 nüfuslu Cemil Karagöz ile 6 nüfuslu Mehmet Sıdık Karagöz isimli kardeşlerin evlerinin üzerine akşam saatlerinde büyük bir gürültü ile toprak kaydı. Ne olup bittiğini bilemeyen aile kendilerini dışarı atarak yara almadan kurtulmayı başardılar.

Evlerinin arka tarafları tamamen yıkılan her iki ailenin evlerinin iç kısımlarında ise büyük maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 3 gündür geceyi komşularında geçiren Karagöz aileleri yetkililerin kendilerine sahip çıkılmasını bekliyorlar. Toprak kaymasının meydana geldiği yer ile hasar gören evlerinin iç ve dışı kısımlarını basın mensuplarına gösteren Karagöz kardeşler, halen büyük bir tehlike içersinde olduğunu belirttiler.

Cemil ve Mehmet Sıddık Karagöz kardeşler, gece meydana gelen toprak kaymasından dolayı canlarını zor kurtardıklarını belirterek "Kısıtlı imkanlarımıza rağmen başımızı sokacak toprak evler yaptık. Evlerimiz 10 metre yükseklikte bulunan bir tepenin altında bulunmaktadır. Yağışlarla birlikte toprak yumuşayarak akşam saatlerinde büyük bir gürültü ile evlerimizin üzerine çöktü.

Çökme sesi ile birlikte kendimizi evden dışarı attık. Evlerimizin arka tarafları tamamen çöktü. Evlerin içinde ise büyük çatlamalar meydana gelerek evlerimiz kullanılamaz hale geldi. Evlerimizin başımıza yıkılacağı korkusu ile yaklaşık 3 gündür geceyi komşularımızın evlerinde geçiriyoruz. Hakkari Valiliği'ne başvurarak bize sahip çıkılmasını istedik. Ancak bizi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gönderdiler. Burada ise bize sadece 200 TL vereceklerini belirttiler. Biz dışarıda kaldık, perişanız, verdikleri parayla ne yapabiliriz, verecekleri para ile ev mi onarılır.

Valilikten sonra Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. Teknik elemanlar evlerimizde inceleme yaparak az hasarlı raporu verdiler. Oysa evlerimiz ağır hasar görmüş ve üzerimize çökme tehlikesi bulunduğu için geceyi komşularımızda geçiriyoruz. Devlet bize sahip çıkmayacak da kim sahip çıkacak. Bizler üzerimize düşen görevi yaparak içinde bulunduğumuz durumu yetkili mercilere dilekçe ile bildirdik. Ağır hasarlı evlerimize de gireceğiz. Ancak üzerimize çökmesi halinde aile fertlerimizin zarar görmesi halinde sorumlusu müracaat ettiğimiz ilgili kurumlar olacaktır" şeklinde konuştular.