kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Göğsünden 2 kilo 500 gram kitle çıktı

AA
Giriş Saati : 03.04.2009 12:05
Güncelleme : 03.04.2009 23:08
Yeni Haber
Şırnak'ta 54 yaşındaki Ahmet Yarar'ın göğsünden başarılı bir ameliyatla 2 kilo 500 gram ağırlığındaki kitle alındı...
Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Bölümünde, Dr. Halil Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yarar'ın göğüs ağrısı şikayetiyle başvurduğunu, çekilen tomografide büyük bir kitle görünce hemen ameliyata alındığını söyledi.

Yarar'ın göğsünün yarısını kitlenin kapladığını, zor bir ameliyatla kitleyi çıkardıklarını belirten Çiftçi, göğsünün içinden kaburgasına kadar 30 santimetre uzunluğunda yaklaşık 2 kilo 500 gram ağırlığındaki kitleyi aldıklarını bildirdi. Ameliyattan sonra Yarar'ın sağlığına kavuştuğunu ifade eden Çiftçi, şöyle dedi:

''Bu kitle, yüzde 2 oranında, yani bin insandan 2'sinde görülebilen bir kitledir. Bu büyüklükte kitle genellikle 9 ile 15 santimetre arasında değişiyor. Bizim kitle ise 30 santimetreydi. Kitle, kaburgayı da tutmuştu. Kaburgayı tutan ilk kitle bu. Böyle büyük bir kitleyi Şırnak Devlet Hastanesi şartlarında çıkardık. Hasta şu anda sağlıklı. Hastanın her hangi bir sıkıntısı yok. Başarılı geçen bir ameliyat sonrasında hastayı sağlığına kavuşturmuş olduk. Hastamız 5 gün içerisinde taburcu olacak.''

Yarar da göğsündeki ağrıların yaklaşık 3 ay önce başladığını, ağrıları artınca hastaneye başvurduğunu anlatarak, ''Doktoruma çok teşekkür ediyorum. Çok iyi bir ameliyat oldu. Şimdi ağrım yok. Bu rahatsızlığımdan dolayı Ankara'ya gitmem gerektiği söyleniyordu. Şırnak Devlet Hastanesinde böyle ameliyat yapıldığını bilmiyordum. Beni ameliyat eden doktorum Halil beyden Allah razı olsun'' dedi.