kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hadise İspanya'da

AA
Giriş Saati : 03.04.2009 23:04
Yeni Haber
54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise, ''Düm Tek Tek'' adlı yarışma şarkısını İspanyol basınına tanıttı.

Başkent Madrid'deki bir kulüpte düzenlenen partiye Hadise ile birlikte İspanya'yı Eurovision'da temsil edecek olan Soraya da katıldı ve ikili, yarışmadaki şarkılarını seslendirdiler.

Partide, 1968 yılında İspanya'ya Eurovision birinciliği kazandıran Massiel ve İspanyol şarkıcılardan Monica Molina ve Hevia gibi isimler de yer aldılar.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat'ın eşi Ayşe Arat da geceye katılarak şarkıcı Hadise'ye destek verdi.

İspanyol basınının yoğun ilgi gösterdiği partide, sempatik tavırları ve danslarıyla ilgi toplayan Hadise, İspanyol basınına demeçler verdi.

AA muhabirine de açıklama yapan Hadise, yaklaşan yarışmayla ilgili olarak, ''Heyecan bir artıp bir azalıyor, ama hep var'' dedi.

Genç bir şarkıcı olmasından dolayı Eurovision'u, birçok kapıları açabilecek, tanınmasını sağlayacak bir fırsat olarak gördüğünü kaydeden şarkıcı, ''Ama aynı zamanda ülkemi de temsil edeceğim, o yüzden bunu layıkıyla yapmak istiyorum. Maalesef Türkiye hakkında halen dünyanın birçok yerinde bazı önyargılar var. Ben ve ekibim gittiğimiz her yerde tavırlarımızla, verdiğim röportajlarla Türkiye'yi tanıtmaya çalışıyoruz. Eğer bu önyargıların biraz olsun ortadan kalkmasına yardımcı olabilirsem çok mutlu olacağım'' diye konuştu.

Hadise, her gittiği yerde yoğun ilgiyle karşılaştığını ve bundan çok memnun olduğunu dile getirerek, Eurovision'da yarışacak diğer ülkeler arasında en çok Moldova'ı sevdiğini söyledi.

Hadise, İspanya'dan sonra yarın Andorra'ya geçecek. Öte yandan Hadise'den sonra sahneye çıkan İspanya'nın Eurovision temsilcisi Soraya da AA'ya demecinde, ''Türkiye'ye tatil için gidecektim ama tam o sırada Eurovision için seçildim. Şimdi şarkımı tanıtmak için gitme fırsatım olabilir. Ülkenizi görmeyi çok istiyorum'' dedi.

İspanyol şarkıcı, kendisi için büyük bir şans olarak nitelendirdiği Eurovision'da Hadise'nin şarkısını beğendiğini, ayrıca Norveç ve Romanya'nın da favori olabileceklerini kaydetti.