kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Adem Aydemir

Bir anlık ihmalle gelen büyük acı

Baha Oktay TUNAY - LUSTADT
31.03.2009
Almanya'da 4 ve 6 yaşlarındaki iki kız kardeşin, banyoda oynadıkları saç kurutma makinesi küvete düştü. İki küçük kız elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirdi..
Almanya'daki Türk ailenin 4 ve 6 yaşındaki iki küçük kızının, banyoda saç kurutma makinesi ile oyunları acı bitti. Elektrik akımına kapılan Zara ve Asya, yaşamlarını yitirdi. Ludwigshafen kenti yakınlarındaki Lustadt kasabasında oyun oynadıktan sonra banyoya giren Zara (4) ve Asya (6) Aydemir kardeşler, saç kurutma makinesini fişe taktıktan sonra küvetin içine düşürdü.

ŞALTER KURTARABİLİRDİ
Kızlarını küvete banyo yapmaları için bırakan ve mutfağa geçip yemek yapmaya başlayan anne Gülay Aydemir (30), kızlarından ses alamayınca girdiği banyoda çocuklarının cansız bedeni ile karşılaştı. Şok geçiren anne tedaviye alındı. Sakinleştirici iğne ile ayakta duran anne, bir anlık ihmalle gelen ölüme ağlıyor. 4 yaşındaki Zara ile 6 yaşındaki Asya'nın, evde, "kaçak akım koruma şalteri" bulunmuş olsa belki de hayatlarını kaybetmemiş olacakları ortaya çıktı. "FI-Schalter" (Fehlstromschalter) adıyla satılan ve montajıyla birlikte maliyeti oratalama 100 euroyu geçmeyen koruma şalteri, elektrik saatinin olduğu yere monte ediliyor. Evde yanlışlıkla elektrikle temasa geçen biri olduğunda ya da herhangi bir kaçak durumunda, milisaniyelik bir sürede devreye giren şalter, sigortayı attırarak hayat kurtarıyor. Öte yandan uzmanlar, banyodaki elektrikli aletlerin kablolarının suyla temas edebilecek kadar uzun olmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

SİVAS'TA TOPRAĞA VERİLECEKLER
Ludwigshafen polisi, otopsi sonrası çocukların cesetlerini dün aileye teslim etti. Aile cenazelerle birlikte dün akşam saatlerinde Frankfurt'tan İstanbul'a gitti. Bitkin durumda bulunan anne tekerlekli sandalye ile havaalanına getirildi. İstanbul'dan Kayseri'ye götürülen cenazeler, bugün Sivas'ın Şarkışla ilçesinde defnedilecek.