kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP ve DP'den Beylikdüzü'ne iptal başvurusu

AA
Giriş Saati : 01.04.2009 18:25
Güncelleme : 01.04.2009 18:36
Yeni Haber
CHP ve DP, Beylikdüzü belediye başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

CHP ve DP yetkililerinin İl Seçim Kurulu'na başvurularının ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Vecdet Öz, İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın kısmen kabul, kısmen de reddedildiğini belirterek, itiraz sonucunda 940 olan oy farkının 500'e kadar düştüğünü kaydetti.

Öz, Beylikdüzü İlçe Seçim Kurulu'nun yakınlarında kurulan çadırın arkasındaki çöplüklerde oy pusulaları, mühür ve resmi evrakların bulunduğunu, müşahitlere verilen tutanakların farklı sonuçlar içerdiğini savunarak, dışarıdan ilçeye seçmen taşındığını ileri sürdü.

Demokrasinin kurallarını işletmek amacıyla itiraz ettiklerini belirten Öz, İl Seçim Kurulu da ret yönünde karar verirse, konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.
İktidarın, gücünü kullanarak sandığa hükmettiğini savunan Öz, Beylikdüzü'ndeki CHP'li seçmenin oyunu geri istediğini anlattı.

''Biz CHP olarak Beylikdüzü Belediye Meclisi'ne 15 üye sokarken, AK Parti'nin 3 meclis üyesi var. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Belediye Meclisi'ne 15 üye sokan bir partinin belediye başkanlığını da alması gerekir'' diyen Öz, seçime gölge düştüğünü, Beylikdüzü'ndeki belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesi gerektiğini iddia etti.