kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama muhalefetle ayrı ayrı görüşecek

ANKA
Giriş Saati : 01.04.2009 11:56
Güncelleme : 01.04.2009 18:36
Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan: ABD Başkanı Obama muhalefetle ayrı ayrı görüşecek...
TBMM Başkanı Köksal Toptan, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Türkiye ziyaretinde muhalefet liderleri ile "muhtemelen" ayrı ayrı olarak kendi odasında kısa bir görüşme yapacağını söyledi.

Ulusal Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen ödül törenine katılan Meclis Başkanı Köksal Toptan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toptan, ABD Başkanı Barack Obama'nın muhalefet liderleri ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soruya, "ABD tarafı, Obama'nın muhalefet liderleri ile görüşme arzusunu bize iletti. Çok olumlu karşılandı. Kesinleşmiş bir şey yok. Muhtemelen kısa süreli de olsa muhalefet liderleri ile benim odamda ayrı ayrı görüşme yapacaktır. Benim de baş başa 15 dakikalık bir görüşmem olacak" dedi. Toptan, Obama'nın ziyaretinin hem Türkiye hem de dünya açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Obama, dünyadaki ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirecek. Meclis boyutunda Obama'nın genel kurulumuza gelmesine, milletvekillerimize hitap edecek olmasını oldukça önemsiyoruz" dedi.

250 KİŞİLİK BASIN ORDUSU İZLEYECEK

TBMM Başkanı Toptan, Obama'nın gelişi için tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydederek "125 yabancı gazeteci gelecek. Bizden de gazeteciler var. Yani yaklaşım 250 kişilik gazeteci ordusu, Obama'nın Meclis'teki konuşmasını izleyecek" dedi.

Seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Toptan, şunları söyledi:

"Hiç kuşku yok ki, seçim sonuçları açısından her parti kendine göre değerlendirme yapacaktır. Burada önemli olan milletimizin iradesidir. Yine burada önemli olan 40 milyonu aşkın insanımızın özgürce sandık başına gidip özgürce oyunu kullanmasıdır. Milletin kararıdır. Yine önemli budur."