kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özürlü çocuklara yunus terapisi

İHA
Giriş Saati : 01.04.2009 12:43
Güncelleme : 01.04.2009 22:28
Yeni Haber
Marmaris ilçesinde, yunus balıklarıyla özürlü çocuklara terapi uygulayan bir merkez mayıs ayında açılıyor...
Dünyanın birçok ülkesinden gelen özürlü çocuklara terapi uygulayan Yunus Terapi Merkezi'nin ortaklarından Rus Elena Gerasiwova, altı yıldır Marmaris'te terapi merkezi çalıştırdıklarını belirterek, terapi merkezine bu sene büyük ilgi olduğunu söyledi.

Günlük 45 dakika süren terapilerde özürlü çocuklar yunusa dokunup birlikte yüzerek 10 gün boyunca terapi görüyor. Yunuslarla yapılan hayvan destekli terapi için geliştirilmiş olan yöntemlerde özünü hastayla özel eğitim almış yunusların birbirleriyle teması oluşturuyor. Hekimlerin ve bir yunus antrenörünün kontrolü altında bu hayvanlar hastalarla temas ve iletişim kurmayı iç güdüsel olarak biliyorlar. Çocuklarda korku, stres ve gerginlik hislerini azalttığı ve negatif duygulardan arındığı öğrenildi.

Yunus Terapi Merkezi'nin ortaklarından Rus Elena Gerasiwova, terapi merkezinde dört yunus balığı olduğunu ve sezona hazırlandıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Mayıs ayında başlayacak sezonumuzun çok iyi geçeceğini düşünüyorum. 70 civarında terapi için bekleyen aile var ancak rezervasyon yapan aile sayısı 100'ü buluyor. Çok az yerimiz kaldı."

Güney Afrika'dan Çin'e kadar birçok ülkeden gelen aileler olduğunu anlatan Elena Gerasiwova, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'den de çok ilgi var. Türk ailelerde biliyor yunusların şifa vereceğini. Yunus balıklarımız sonar sistemiyle çalışıyor. Sonar sistemiyle özürlü çocuklara şifa veriyorlar. 10 gün boyunca standart bir program içinde çocuğun hastalığına göre terapistle beraber yunuslarla oynuyorlar."