kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üniversitede 'laubali' cinayeti

Erdal KARAKAVUKOĞLU - AYDIN
01.04.2009
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde 23 yaşındaki sözleşmeli okutmanı, laubali davrandığı için uyardığı öğrencisi öldürdü..
Aydın'da geçtiğimiz yıl okulunu bitirip inşaat mühendisi olan 23 yaşındaki Mutlu Vardar, öğretim yılının başında, Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu'nda sözleşmeli okutman olarak çalışmaya başladı. Geçtiğimiz hafta inşaat teknikerliği bölümünün 1. sınıf dersi sırasında öğrencilerden İbrahim D. (22), sınıfta arkadaşlarıyla konuşup dersin bölünmesine neden olunca, hocası Vardar tarafından, "Dersi dinle, seni dışarıya atarım" diye uyarıldı. Bu uyarıya "Hadi be ordan" sözleriyle karşılık veren öğrenci ise daha sonra sınıfı terk etti.

GİTTİ, BIÇAKLA DÖNDÜ
Okutman Mutlu Vardar, ikinci öğretim olduğu için önceki gün saat 18.00 sıralarında yine aynı sınıfın dersine girdi. Ancak bilgisayar laboratuvarındaki derse geç kalan İbrahim D., bir de sınıfa laubali bir şekilde girince, hocası Vardar, "Sınıfa adam gibi girip çıkmasını öğren. Dışarıya çık. Seni derse almıyorum" diye çıkıştı. Bu sözler üzerine hışımla çıkan öğrenci, bir süre sonra, elinde ekmek bıçağıyla geri döndü. Arkadaşlarının gözü önünde hocası Vardar'a saldıran gözü dönmüş öğrenci, Vardar'ı, kalbinden ve kalbine yakın üç yerden bıçakladı. Aldığı darbelerle yere yığılan Mutlu Vardar, önce Atatürk Devlet Hastanesi'ne, ardından da Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

'HANİ EVLENECEKTİK'
Talihsiz okutmanın cenazesi, otopsinin ardından önce çalıştığı Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu'na getirildi. Düzenlenen törenin ardından doğup büyüdüğü Aydın'ın Çeştepe beldesine götürüldü. Burada yapılan törende talihsiz okutmanın evlenmeyi planladığı kız arkadaşı İlkay Akıncı gözyaşlarına boğuldu. Genç kız, "Hani evlenecektik. Bu kalabalık burada düğünümüz için toplanacaktı" diye ağladı. Talihsiz okutman, gözyaşları arasında toprağa verildi.