kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 01.04.2009 07:31
Güncelleme : 01.04.2009 22:29
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Afyon, Uşak, Kütahya, Aydın, Denizli, Isparta, Burdur, Eskişehir, Bolu, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muğla'nın iç kesimleri, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri ile gece saatlerinde İzmir ve Manisa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı gececek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sabah ve gece saatlerinde yoğun olmak üzere sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI : Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artarken, kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak.

RÜZGAR : Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, ülkemizin doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI:
Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

YOĞUN SİS UYARISI: Orta ve Doğu karadeniz kıyılarında sabah ve gece saatlerinde yoğun olmak üzere sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava ulaşımı başta olmak üzere) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve az bulutlu, zamanla Trakya ile güneydoğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar sabah saatlerinde İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saaatlerinden sonra Afyon, Uşak, Denizli, Aydın, Kütahya ile Muğla'nın iç kesimleri, gece saatlerinde İzmir ve Manisa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla kıyıları ile Batı Akdeniz parçalı ve çok bulutlu, öğle saaatlerinden sonra Burdur ve Isparta ile Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey ve batı kesimleri parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde hafif sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Sinop çevreleri hafif yağmurlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kıyılarında sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Kıyılarında sabah ve gece saatlerinde yoğun olmak üzere sis görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri (Ardahan, Kars, Ağrı,Iğdır) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...