kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Büyükçekmece'de sonuç belli oldu

AJANSLAR
Giriş Saati : 01.04.2009 14:51
Güncelleme : 01.04.2009 17:33
Yeni Haber
Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına AK Parti'nin itirazı üzerine yapılan sayımda, CHP yine birinci parti çıktı...
AK Parti'nin, Büyükçekmece Belediye Başkanlığı sonuçlarına yaptığı itirazı değerlendiren ilçe seçim kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

CHP'nin adayı Hasan Akgün, yapılan sayımda, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazandı.

GERGİNLİK YAŞANMIŞTI


Büyükçekmece'de İlçe Belediye Başkanlığı'nı CHP'li Hasan Akgün'ün az farkla kazanmasına AK Partililer, Beylikdüzü'nde seçilen AK Partili Yusuf Öz'ün oylarına ise CHP'liler itiraz etmişti.

Sonuçlara itiraza gelen iki partinin üyeleri dün sabah Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu önünde karşı karşıya geldi. Polis, birbirlerine 'Hırsız' diye slogan atan iki grup arasına barikat kurdu. CHP'li bir kişi elindeki poşetten çıkardığı içinde oy pusulaları olduğunu söylediği zarfları basına göstererek "İşte AKP'nin çaldığı oylar" dedi. Polisin zarfları almak istemesine CHP'liler direnince kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin CHP taraftarlarına karşı sert tavrı dikkat çekti. CHP'li partililerin Beylikdüzü için yaptığı itiraz reddedilirken, AK Parti'nin Büyükçekmece için yaptığı itiraz ise kabul edilmişti. AK Parti, bu defa 1800 civarındaki geçersiz oyların yeniden sayılması için itirazda bulunmuştu. CHP ise çöplüklerde, çok sayıda kullanılmış oy pusulası ve mühür bulunduğunu iddiayla itiraz etmişti.