kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

31.03.2009
ABD askerine 35 yıl hapis
ABD'nin Almanya'daki üssünde askeri mahkeme, bir askerini 35 yıl hapse mahkûm etti. Irak'ın başkenti Bağdat'ta iki yıl önce 4 Iraklı mahkûmu öldüren Başçavuş Joseph P. Mayo, cinayetlerden birini kabul etti. En az 10 yıl yattıktan sonra ceza indirimine başvurma hakkı tanındı. Iraklı mahkûmun öldürülmesiyle ilgili görülen ve 7 Amerikan askerinin yargılandığı davada Şubat'ta bir başka asker müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Rus yanlısı Çeçen komutana infaz

Çeçen lider Ramazan Kadirov karşıtlarından bir komutan daha öldürüldü. Dubai'de Sulim Yamadeyev'e düzenlenen saldırının faili gözaltına alındı. Rusya taraftarlığıyla bilinen komutanın öldürülmesi sonrası gözler bir kez daha Kadirov'a çevrildi. Kadirov ve Yamadeyev Çeçenlerin bağımsızlık savaşında omuz omuza savaştı. Ancak Çeçenler hakkında Rusya'ya istihbarat toplayan "Vostok" birliği komutanı olunca ikilinin karşı karşıya gelmesine yol açtı.

Kissinger, futbol için lobi yapacak
Futbol meraklısı olduğu bilinen ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, siyasi becerisini bu kez ülkesinin futbol takımı için kullanacak... ABD Futbol Federasyonu, Kissinger'ı Dünya Kupası 2018'i ABD'ye getirmek için çalışacak komitenin başına getirdi. Arka arkaya federasyondan gelen açıklamalarda Kissinger'in dış siyasetteki kıvrak zekâsının, Dünya Kupası'nı ABD'ye getirilmesini sağlayacağı, FIFA çevrelerinde yoğun lobi yapacağı belirtildi.