kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Netanyahu yan çiziyor

İHA
Giriş Saati : 01.04.2009 10:19
Güncelleme : 01.04.2009 22:43
Yeni Haber
İsrail'de dün başbakanlık görevine gelen Binyamin Netanyahu, tüm baskılara rağmen, 2 devletli çözüm fikri konusunda yan çiziyor. ..
Netanyahu, Araplarla barış için çalışacağını söyledi fakat "Filistin devleti" ibaresini kullanmadı. İsrail Başbakanı, İsrail'in Filistinlileri yönetmek istemediğini, Filistinlilerin kendi kendilerini yöneteceklerini ifade etti.

Filistinli müzakereci Saib Erekat ise, "Sayın Netanyahu'ya şunu söylemek isterim: Filistinlilerin kendi kendilerini yönetmelerinin tek yolu İsrail'in 1967'de başlayan işgale son vermesi ve bağımsız bir Filistin devleti kurulmasıdır" dedi. Netanyahu'nun bağımsız Filistin devleti kurulmasına karşı çıkmasının, İsrail'i Barack Obama liderliğindeki ABD ve dünyanın geri kalan çoğu ülkesiyle ihtilafa sokacağı ifade ediliyor. Dışişleri bakanlığı görevine aşırı milliyetçi Avigdor Lieberman'ın tayin edilmiş olmasının da aynı şekilde bir tesir uyandıracağı sanılıyor.

Kendisi de "şahin" bir politikacı olarak değerlendirilen ve aşırı milliyetçi ve dinci partilerin desteklediği Netanyahu, son zamanlarda tavrını yumuşatarak hakkındaki endişeleri gidermeye gayret ediyor. İsrailli politikacı, merkezdeki İşçi Partisi'ni de koalisyona dahil ederek tepkileri yumuşatmaya çalıştı. Netanyahu dün de parlamentoda yaptığı konuşmada, İslam dinini "büyük ve zengin" bir din olarak nitelendirdi ve İsrail'le ılımlı Arap devletlerin "radikal İslam"la mücadelede ortak zemin bulabileceğini söyledi.

Netanyahu'nun 28 bakandan oluşan kabinesi dün meclisten 45'e karşı 69 oyla güven oyu aldı.