kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Önemli olan Türkiye'

31.03.2009
ABD Başkanı Obama, üç zirve için çıktığı Avrupa ziyaretinde Türkiye'ye de gelecek. Geziye değinen gazeteler, özellikle Ankara temaslarına yer verdi Financial Times gazetesi, "Önemli olan Türkiye. Batı ve İslam dünyası ile ilgili hedefler görüşülecek. Obama'nın Türkiye'de söyleyeceği her şey yakından izlenecek" dedi..
Türkiye'yi de kapsayan gezisi için ABD'den ayrılan Başkan Barack Obama'nın temasları dünya basınında yakından takip ediliyor. İngiltere, Fransa, Almanya, Çek Cumhuriyeti'ne de gidecek olan Başkan'ın bu ilk deniz aşırı seyahatinin ilk durağı, G-20 zirvesinin yapılacağı İngiltere. Obama, Türkiye'yi ziyaret kararını ilk açıkladığında Washington Post ve New York Times gibi ülkenin önemli gazeteleri, "Bu ziyaret Avrupa'nın önemli bir parçası ve Müslüman dünyasının önemli bir sesi olan Türkiye ile aramızdaki derin ittifakı vurguluyor" demişti. Ziyaretin başladığı günkü yorumlarda da, "Obama için asıl önemil olan Türkiye" ifadeleri yer aldı.

MESAJI MECLİS'TEN VEREBİLİR
ABD ve Türkiye arasındaki stratejik hedeflerin yeniden gözden geçirileceğini vurgulayan İngiliz Financial Times gazetesi, "Gezinin en önemli kısmı G- 20 zirvesi sanılıyor. Ancak en önemli durak Türkiye olabilir. Çünkü Türkiye bu gezinin peşinen senaryosu yazılması çok zor olan kısmı" diye yazdı. Obama'nın Türk meclisini Batı ile İslam dünyası arasındaki ilişki konusunda söz verdiği önemli açıklamayı yapmak için kullanabileceğine değinen gazete, "ABD'nin oradaki vahim ve tehlikeli popülarite kaybını düzeltmek için bir şeyler yapabilecek mi? Türkiye, İran veya Ortadoğu sürecinde ne gibi bir roy oynayabilir? Başkan, Ermenistan konusunu nasıl ele alacak?" sorularını sordu.

'HER ADIMI İZLENECEK'
ABD'nin en çok satan gazetesi USA Today ise, Başkan'nın Müslüman dünyasıyla yeni bir ilişki arayacağı taahhüdünü anımsatarak "Bunun sonucunda Ankara ve İstanbul'da atacağı her adım, sarfedeceği her söz, çok yakından izlenecek" dedi. Gazeteye konuşan Amerika-İslam İlişkileri Konseyi'nden İbrahim Hooper "Türkiye, Doğu ile Batı arasında köprü gibi görüldü, bölgede çeşit istikrarlaştırıcı etki gibi" diye konuştu.