kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

NATO gemisi Somalili 'şaşkın' korsanları kıskıvrak yakaladı

CİHAN
Giriş Saati : 01.04.2009 10:10
Güncelleme : 01.04.2009 22:43
Yeni Haber
Aden Körfezi'ndeki Somalili korsanlar, gün batımında iyi göremedikleri NATO askeri gemisini hedef aldı. ..
Saldırmak için seçtikleri geminin uluslar arası güce ait olduğunu fark eden korsanlar tek kurşun sıkamadan teslim olmak zorunda kaldı. 'Şaşkın' korsanların durumu gemideki Natochannel kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

29 Mart sabahı Cibuti'deki limandan devriyeye ayrılan NATO bünyesindeki Alman FGS Spessart ve İspanyol SPS Victoria gemileri, Aden körfezinde seyreden sivil gemiler çevresindeki rutin koruma görevine başladı. SPS Victoria'dan kalkan askeri helikopterler gün içerisinde çevredeki 'şüpheli' botlarla ilgili bilgi topladı ve bazılarına havadan müdahale etti.

Havanın kararmaya başladığı akşam saatlerinde SPS Victoria'nın radarlarında şüpheli bir botun kendilerine yaklaştığı tespit edildi. Silahlarla donatılmış bot iyice yaklaştığında ise NATO gemisinden bir asker, hoparlörle korsanlara teslim olmasını söyledi. Ne olduğunu anlayamayan korsanlar, kaçmak için fırsat bulamayınca yakalandılar. Gece görüş cihazları kullanan askerler, olası bir saldırıya karşı gemide mevzi aldılar.

Ertesi sabah operasyonla ilgili bilgi veren Hollandalı komutan yüzbaşı Ruud Ramaekers, korsanların Alman gemisinde gözaltına alındığını belirterek, öğleden sonra Avrupa deniz gücünden görevi devraldıklarına sinyaller aldıklarını ve bölgedeki güvenlik faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Sivil gemileri kaçırarak fidye almak, Somali açıklarında faaliyet gösteren korsanların en büyük gelir kaynaklarından birini oluşturuyor.