kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis sadece 1 fire verdi

ANKA
Giriş Saati : 30.03.2009 17:01
Güncelleme : 30.03.2009 23:20
Yeni Haber
Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün yapılan yerel seçimlerde 1 fire verdi. 5 milletvekili yerel seçimlerde çeşitli partilerden aday olurken sadece CHP'nin adayı Özlem Çerçioğlu, Aydın belediye başkanlığına seçildi...
Yerel seçim sonuçları, belediye başkanlığına aday olan 5 milletvekilinden sadece birinin seçilebildiğini ortaya koydu. 29 Mart seçimlerinde, CHP İstanbul'dan grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nu aday gösterdi. AKP ise İzmir'den Taha Aksoy ile Diyarbakır'dan Kutbettin Arzu ile seçim yarışına katıldı. DTP ise İstanbul'dan Akın Birdal'ı aday gösterdi. Yerel seçim yarışına katılan 5 milletvekili arasında ise sadece Özlem Çerçioğlu Aydın Belediye Başkanlığına seçildi. Çerçioğlu, resmi olmayan seçim sonuçlarının kendisine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ''Milletvekili görevini mi sürdüreceği yoksa belediye başkanlığı mı yapacağı'' konusunda tercih hakkını kullanacak. Bu süre içinde tercih haklarını kullanmazsa, seçildiği yeni görevi reddetmiş sayılacak.

Çerçioğlu'nun tercihini belediye başkanlığından yana kullanması halinde ise Meclis'te sadece CHP'nin sandalye sayısı değişecek. 98 milletvekili olan CHP'nin sandalye sayısı 97 olacak, diğer partiler ise milletvekili sayısını koruyacak. Meclis'te sandalye dağılımı şöyle olacak:


AKP: 338
CHP: 97
MHP: 69
DTP: 21
DSP: 13
Bağımsız: 5
ÖDP: 1
Boş: 6

Toplam 550