kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Milletin mesajını aldık dersimizi çalışıyoruz'

ANKARA
30.03.2009
Başarıdan da başarısızlıktan da ders çıkaracaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Dersimizi farklı şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, 24.05'te medyanın karşısına çıktı, açıklanan sonuçları, "Halkımızın mesajını aldık, bunu doğru okumaya ve dersler çıkarmaya özen göstereceğiz" diye yorumladı. Erdoğan, 28 kez gittiği Antalya'yı kaybetmelerine ilişkin, "Sonucu çok anormal buluyorum.. Orada bu kadar hizmet demek ki karşılık bulmamış. Bundan dolayı üzüntülüyüm" derken, başta Van olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da bazı illerin kaybedilmesinden de üzüntü duyduğunu söyledi. Seçim sonuçlarını AK Parti genel merkezinde izleyen Erdoğan, şu mesajları verdi:

* TÜM İL VE İLÇELERDEKİ SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

* Biz her seçimi halkımızın iradesini doğrudan yansıtan bir mesaj olarak gördük. Bu seçimin sonucundan da bizler mesajımızı alacak, ona göre de bundan sonraki süreçte dersimizi daha farklı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

* Milletimizin verdiği mesajları tüm boyutlarıyla ele alıyoruz, ele alacağız. Seçilen tüm arkadaşlarımızın omzuna kutsal bir emanet yüklenmiştir. Biz, adalet ve kalkınma iradesine gönül vermiş kadrolar olarak merkezi, yerel yönetimde bize oy verenler-vermeyenler arasında bir ayrım yapmadık, yapmayız.

* Bugün il genel meclisi ve belediye başkanlığı oylarında AK Parti'nin yine açık ara önde olduğu görülmüştür. AK Parti hem oy, hem belediye başkanlığında CHP ve MHP'nin toplamını geçmiştir.

* AK Parti bu seçimde kendi kendisiyle yarışmıştır. Biz muhalefetle yarışmadık. AK Parti, milletinden bir kez daha güvenoyu almıştır.

* Bugün yeni bir başlangıç noktasındayız. Bundan sonraki rotamızı da yine milletimizin iradesi belirliyor. Bu kadar güçlenmiş, bu kadar muhkem hale gelmiş bir demokrasi ile Türkiye eski kaos, kriz günlerine dönmeyecektir.

* Sandıktan çıkan iradeyi kimse küçümseme gayreti içine girmesin. Sandıktan çıkan irade siyasetin yol haritasıdır. Umarım siyaset kurumu bir bütün olarak milletimizin verdiği mesajı doğru yorumlayacaktır.

* Bugün yeni bir gündür, yeni bir süreç başlayacaktır. Seçim döneminde maksadını aşan ifadeler, talihsizlikler geride kaldı. Umarız ki yeni bir başlangıç olur.

KİMLİK SİYASETİ
*
(Diyarbakır, Van, Iğdır, Siirt gibi iller kazanılamadı.) İşin başlığını şöyle atalım: Biz tabi yerel yönetim anlayışını bir kimlik siyasetiyle değerlendirilen anlayış olarak görmüyoruz. Yerel yönetim dediğiniz zaman bunun bir hizmet siyasetiyle alakası olması gerekir, bir eser siyasetiyle alakası olması gerekir. Bir eser ortaya koyacaksınız, şehirleri modernleştireceksiniz bunun karşısında oy alacaksınız. Gördük ki hizmet, eser siyaseti pek yeterli olmuyor. Kimlik siyaseti biraz daha ağır bastı. Bütün bunlara rağmen biz oturacağız bunun değerlendirmesini yapacağız.

* Trabzon olayına gelince zaten Trabzon'da merkezi yönetimle ilgili sonuca bakıyorsunuz muhteşem bir sonuç var. Bunu bekliyorduk. Van, Siirt üzüldüğüm iller oldu. Bunun yanında Bitlis yine aynı şekilde devam etti.

SANDIĞINDAN AK PARTİ ÇIKTI

Gece basının karşısına çıkıp sonuçları yorumlayan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte oy kullandığı Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'ndaki 2169 numaralı sandıkta AK Parti'ye 120, CHP'ye 70, SP'ye 10 oy çıktı. Sandıktan MHP'ye 6, BBP'ye 5 oy çıkarken, DDP, MP ve DP 2'şer oy aldı.