kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MHP'de oylar arttı ama beklenti karşılanmadı

Uğur BECERİKLİ/ANKARA
30.03.2009
MHP Genel Merkezi önceki seçimlere göre sessizdi. Oy artışı sevindirse de özellikle büyük şehirlerde Adana dışında varlık gösterilememesi moral bozdu..
MHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçları, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümü nedeniyle sakin bir ortamda izlendi. Genel Merkez önüne kurulması planlanan sinevizyon iptal edildi. Partililere sakin olmaları uyarısı yapıldı. MHP'nin kurmayları ve milletvekillerinden bazı isimler İlçe Seçim Kurulları'nda seçimin sağlıklı yürütüldüğünü gözlemlemek üzere görevlendirildi. Oyların yüzde 85'inin sayıldığı gece saat 01.00 sıralarında MHP; il genel Meclisi'nde yüzde 15 oy aldı. MHP, 2004 il genel meclisinde yüzde 10.46, 2007 genel seçimlerinde de yüzde 14.26 oy almıştı.

İLK MÜJDE URFA'DAN
Partililer, dün Genel Merkez'de lobiye kurulan büyük ekran televizyonlardan seçimin sonucunu takip etti. MHP'nin seçim merkezi ise 20 kişilik bir ekiple izledi. MHP'ye ilk müjdeli haber Şanlıurfa'dan geldi. Uğurlu beldesinin kazanıldığı haberiyle yüzler güldü. Ancak daha sonra büyük umut bağlanan Ankara, İstanbul, İzmir, Sakarya, Mersin gibi illerin kaybedilmesi moral bozdu. İlerleyen saatlerde AK Parti'den MHP'ye geçen Aytaç Durak'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda önde gitmesi sevindirdi. MHP, Kastamonu, Bartın, Gümüşhane, Balıkesir, Manisa, Uşak, Isparta ve Osmaniye'de belediye başkanlıklarını kazandı.

'OYLARIMIZI ARTIRDIK'
Seçim sonuçlarını yorumlayan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "Anamuhalefet partisi olmaya doğru gidiyoruz. Balıkesir, Bartın, Düzce gibi yerlerde sürpriz bir çıkışımız var. AKP ve CHP'nin oyları düşerken, bizim oylarımız arttı" diye konuştu. Genel Başkan Yardımcıları Sabahattin Çakmakoğlu, "AKP ve CHP'nin oy kaybetmesini zaten bekliyorduk. Biz ise oylarımızı arttırdık" derken Osman Çakır, "belediye sayımız arttı. Artık Büyükşehirlerde de varız. Seçimden oylarımızı arttırarak çıktık" yorumunu yaptı. MHP'de sonuçlardan çok veri girişleri konuşuldu. Birçok il ve ilçeden sandıktan çıkan oyların bilgisayar sistemine girişiyle ilgili sıkıntıların yaşandığına dair ihbarlar geldi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural kendilerine itiraz şansı bırakmamak için verilerin zamanında iyi iletilmediğini söyledi. Ankara Büyükşehir Adayı Başkanı Mansur Yavaş da seçimlere gölge düşürülmeye çalışıldığını kaydetti.