kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kabinede değişiklik sinyali

REUTERS
Giriş Saati : 30.03.2009 10:01
Güncelleme : 30.03.2009 23:20
Yeni Haber
Sonucu tatmin edici bulmayan Erdoğan, kabinede değişiklik sinyali verdi... ..
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün gece yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, "şu andaki görüntüye bakıldığında seçim sonuçlarının kendisini tatmin etmediğini'' söyledi ve Bakanlar Kurulu'nda değişik olabileceği sinyalini verdi

Erdoğan, ''Bu akşam sayımlar bittikten sonra neticelenecek olan seçimin sonucundan da tabii ki mesajı alacak, ona göre, bundan sonraki süreçte dersimizi daha farklı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Başarıdan da başarısızlıktan da ders çıkarmayı, siyasetin kalite kazanması için önemli buluyoruz'' dedi.

AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Seçimin rakamsal sonucu her ne olursa olsun, kazanan milletimizin asil iradesi, demokrasi olmuştur... Şimdi, bu akşam sayımlar bittikten sonra neticelenecek olan seçimin sonucundan da tabii ki mesajı alacak, ona göre, bundan sonraki süreçte dersimizi daha farklı şekilde çalışmaya devam edeceğiz" diyen Erdoğan, çıkan sonucu, ''AK Parti'nin milletten açık bir şekilde bir kez daha güvenoyu aldığının göstergesi olarak gördüklerini'', seçimi kazanan tüm belediye başkanlarına hükümet olarak ''eşit mesafede'' olduklarını belirtti.

* TÜM İL VE İLÇELERDEKİ SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kimsenin sandıktan çıkan iradeyi küçümseme hakkını kendinde görmemesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, milletin ortaya koyduğu iradenin saygın, muteber, belirleyici ve siyasetin yol haritası olduğunu söyledi ve ''Umarım siyaset kurumu bir bütün olarak milletin verdiği bu mesajı doğru yorumlayacaktır'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, seçimde ortaya çıkan tablonun kendisini ''tatmin'' edip etmediği sorusuna, "Görünen o ki bizim 22 Temmuz'da il genel meclisinde aldığımız oyu alamayacağımız, ama 42 puanla ile ilgili olarak, yerel seçime göre onun şöyle 1-2 puan belki aşağısında bir netice ortaya çıkacak ki ben bunu da özellikle şu süreç içinde arkadaşlarımızla değerlendirmemizi enine boyuna yapacağız. Nerede bir eksiklik var, nerede bir yanlışımız var, niçin biz bu noktaya düştük, daha fazla oy alamadık bunun değerlendirmesini yapacağız, ona göre de eksikliklerimizi gidererek bundan sonraki sürece o şekilde girecek, yolumuza da o şekilde devam edeceğiz" karşılığını verdi.

Erdoğan yerel seçimde aldıkların oyları ise tatmin ediği bulmadığını bildirdi.

KABİNE REVİZYONU VE KAYBEDİLEN İLLER

''Bu seçim sonuçları kabine revizyonu üzerinde etkili olabilir mi?'' sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Kabine revizyonu seçimin neticesi meselesi değildir. Kabinede değişiklik seçimle bağlantılı olarak da yapılabilir, ama seçimle bağlantısı olmadan da yapılabilir. Gerekli olan bir şeyi değerlendirmelerin içerisinde yapar, ondan sonra da kabinede böyle bir değişiklik de seçim sonrasında bu adımı atarak, yola devam etmek grubumuz içerisinde de anormal bir şey olmayacağı gibi, kabinenin içindeki arkadaşlarım tarafından da anormal karşılanmayacaktır, karşılanmamalıdır... Bunlar değişebilir, değişmelidir."

Erdoğan, ''Diyarbakır, Van, Iğdır, Siirt gibi illeri AKP'nin kazanamayacağı gözüküyor. Bu illeri kaybetmeniz sizin buraya bakışınızı değiştirir mi?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Biz, yerel yönetim anlayışını bir kimlik siyaseti ile değerlendirilen bir anlayış olarak görmedik. Bizim temel ilkemiz burada buydu. Fakat gördük ki herhalde hizmet siyaseti, eser siyaseti hep tutarlı olmuyor. Burada kimlik siyaseti biraz daha ağır bastı. Bütün bunlara rağmen biz oturacağız, ne kadar kimlik siyaseti bu işte etkili oldu, ne kadar eser siyaseti , hizmet siyaseti etkili oldu ya da olmadı, değerlendirmesini yapıp bundan sonraki sürece yönelik söyleme varıncaya kadar bunları tekrar bir gözden geçirme yoluna gideceğiz ve ona göre de adımlarımızı atacağız...Gerek Van, Siirt doğrusu üzüldüğüm iller oldu. Onun yanında mesela Bitlis, yine aynı şekilde devam etti. Batı'ya geldiğimizde mesela Manisa'da, Balıkesir'de verilen hizmetler anlatılır gibi değil."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'nin kazanmasını değerlendiren Erdoğan, ''Antalya'yla ilgili sonucu çok ama çok anormal buluyorum... Bundan dolayı üzüntülüyüm'' dedi.

Erdoğan, 'Şanlıurfa'daki seçim tablosunu da değerlendirirken de ''Biz ilke partisiyiz. Biz şu anda Şanlıurfa'da seçimi kazanan şahsı AKP'den tekrar aday yapabilirdik. Yapmadıysak, takım oyununa uyabilecek bir insan olmadığı için biz kendisini aday yapmadık. Aynı şey Adana için de geçerlidir" diye konuştu.