kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BİR TEK KUYRUK SAĞLAM.... Helikopterin tamamen parçalanan enkazı yüzlerce metrekarelik alana yayılmış olarak bulundu. Helikopterden geriye sağlam kalan tek parça ise kırmızı kuyruk kısmıydı.

Beş kişi helikopter parçalanınca öldü

Sırrıberk ARSLAN - Olcay AYDİLEK
30.03.2009
Otopsi sonucu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ilk bulgularına göre, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düşük görüş mesafesinde dağa çarpıp parçalandı. Yazıcıoğlu ve yanındaki 4 kişi çarpma sırasında yaşamını yitirdi..
Kahramanmaraş'ta düşen helikopterde bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 4 kişinin otopsi sonucu ile Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kazaya ilişkin ilk bulguları, helikopterdeki beş kişinin çarpma anında yaşamını yitirdiğini ortaya koydu. Göksun ilçesi yakınlarında düşen helikopterde bulunan Yazıcıoğlu ve 4 kişiye yapılan otopsi sonucuna göre, enkazın bulunduğu yere 5 metre uzaklıkta bulunan Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaburgaları ve bacaklarının kırıldığı, akciğerlerinde kanama olduğu ve karın zarının yırtıldığı öğrenildi.

ENKAZIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

CESETLER DAĞILMIŞ
Yazıcıoğlu ve 4 kişinin otopsisini Adana'dan giden 2 profesör, 1 doçent ve bir adli tıp uzmanı yaptı. Ölenlerin vücudunda çok sayıda kırık ve iç organlarında zedelenme olduğu, ölümlerin donmadan kaynaklanmadığı belirtildi. Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, "Oranın şartlarını ve enkazı gördükten sonra, Sikorsky helikopterlerin bile ulaşmakta güçlük çektiği noktada sabotaj ya da başka iddialarla ilgili hiçbir kuşkum kalmadı. Donarak ölmediklerine eminim. Cesetler farklı yerlere dağılmış" dedi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün helikopter kazasına ilişkin ilk bulguları ise şöyle: n Helikopter, 1000 ile bin 500 feette (alçaktan) uçuş yapıyor. n Bölgede yoğun sis var. Sis nedeniyle görüş mesafesi sıfıra yakın. n Helikopter, sis içinden geçerken bir anda dağa çarpıyor. Helikopterin kafası içeri göçüyor. Çarpmanın etkisiyle kanatlar dağılıyor. Motor düşüyor. n Helikopter parçaları, 35-40 metre etrafa yayılıyor. n Çarpma anında yolculardan bir bölümü helikopterden dışarı fırlıyor. n Yolcuların bir bölümü, çarpma ve fırlama anında yaşamını yitirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise net bir şey söylemek için raporları görmek gerektiğini belirterek "Bu anlamda ek donanım ya da ek teçhizat gerekiyorsa onun da adımları atılır" dedi.
Haberin fotoğrafları