kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'lilerin yerinde olsam...

ANKA
Giriş Saati : 30.03.2009 22:56
Güncelleme : 30.03.2009 23:20
Yeni Haber
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, AKP kaybetse de Tunceli'deki seçim sonuçlarından çok memnun olmadığını belirterek "Daha sağlıklı bir sonuç çıkabilirdi" dedi.

Tunceli seçmeninin, seçim öncesi dağıtılan "buzdolabı, çamaşır makinesi işe yaradı" dedirtmemek için AKP'ye oy vermediğini kaydeden Genç, kazanamasa da AKP'nin oy oranını yükselttiğine dikkat çekti. Seçim günü İstanbul'da olduğunu belirten Genç, seçim sonuçlarını "Tam bir şaibeli seçim" sözleriyle değerlendirdi.

Genç "Bence sandıklarda hile yapıldı, CHP'lilerin yerinde olsam itiraz ederim" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Tunceli yeniden DTP'li aday Edibe Şahin'i belediye başkanlığı koltuğuna oturturken, sonuçlar Başbakan'ın talimatına ve "beyaz eşya" dağıtımına rağmen Tunceli'yi almayı başaramayan AKP kadar, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i de memnun etmedi. Tunceli'deki seçim sonuçlarını ANKA'ya değerlendiren Genç, AKP'nin her tarafta olduğu gibi Tunceli'de de kaybettiğini belirtirken, "Ancak Tunceli'de daha sağlıklı bir seçime gidilebilirdi. Vatandaş, AKP kazandığı takdirde buzdolabına, çamaşır makinesine oy verdiler, işe yaradı dedirtmemek için, bu izlenimi vermemek için AKP'ye oy vermedi, DTP'ye oy verdi. Seçim sonucundan pek memnun değilim. Daha iyi sonuç çıkabilirdi" diye konuştu.

Tunceli'de CHP'li adayın kazanmasını istediğini ifade eden Genç, "Tunceli küçük bir il, akrabalık, aşiretçilik var. Bütün unsurları dikkate almak lazım." dedi. Genç, AKP'nin seçimi kazanamamış olmasına rağmen tarihinde olmayan bir şekilde Tunceli'deki oylarını artırdığına da dikkat çekti. AKP'nin seçim öncesi beyaz eşya dağıtımı yaptığını hatırlatan Genç, "Vali AKP militanı gibi çalıştı. Tunceli'deki seçim tarafsız bir şekilde yapılmadı, sağlıklı bir seçim değil" diye konuştu.

"CHP'NİN YERİNDE OLSAM İSTANBUL SONUÇLARINA İTİRAZ EDERİM"

Genç, seçim günü İstanbul'da Bahçelievler ve Eyüp'e gittiğini belirterek Bahçelievler'de seçim sandıklarının İstanbul belediyesinin otobüsleri ile getirildiğini gördüğünü söyledi. Genç "Oy torbalarını getiren kamu görevlileri. Bunların AKP'liler tarafından ürkütülmesi, korkutulması mümkün. Daha önceden düzenlenmiş sandıkları koyabilirler. İstanbul seçimi tam şaibeli bir seçim. Bana göre Kılıçdaroğlu seçimi aldı. Dört gün boyunca İstanbul'da gezdim. Kılıçdaroğlu'na her kesimden yönelme vardı. Bence sandıklarda hile yapıldı. Ben CHP'lilerin yerinde olsam sonuçlara itiraz ederim." diye konuştu.