kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CHP liderinin oy kullandığı sandıkta iki "Deniz Baykal"ın oyu vardı. Baykal, oy kullanmaya eşi Olcay Baykal ve torunu Deniz ile geldi.

Yerel seçim sonuçları CHP'de yüzleri güldürdü

ŞENOL ATEŞ / ANKARA
30.03.2009
İstanbul ve Ankara'da seçimlerin başa baş geçmesi, Antalya'da sağlanan başarı, Adana atağı ve en çok da AK Parti oylarının yüzde 40 sınırlarına inmesi CHP'de coşkuyu daha da artırdı..
Seçimde alınan sonuçlar CHP'de yüzleri güldürdü. CHP bu seçimde 2004 yerel seçimlerine göre il genel meclisinde de, belediye başkanlığı sonuçlarında da oy artışı sağladı. CHP 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde aldığı yüzde 18.23'lük oy oranını 9 puan, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde aldığı yüzde 20.88 oy oranını 7 puan artırdı. CHP oy oranı yüzde 27'ye taşıdı. İstanbul ve Ankara'da seçimlerin baş başa geçmesi, Antalya'da sağlanan başarı, Adana'da MHP ile baş başa yarış ve en çok da AK Parti oylarının yüzde 40 sınırlarına inmesi CHP'de coşkuyu arttırdı.

EVİNDEN İZLEDİ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal seçim sonuçlarını daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine evinden izledi. Baykal evinde eşi Olcay Baykal, çocukları ve torunlarıyla birlikte televizyon kanallarını izlerken CHP Genel Merkezinde yoğun bir çalışma içine giren Genel Sekreter Önder Sav ve kurmaylarından illerden gelen ilk sonuçları aldı. Genel merkezde seçim sonuçlarını izlemek için iki komite oluşturuldu. CHP de 81 il için ayrı telefonlar tahsis edildi. Bu telefonların başına da genç partililer görevlendirildi.

KARAYALÇIN MORALİ
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın seçim sonuçlarını çevre sokaktaki CHP'nin eski genel merkezi olan seçim bürosunda takip etti. Karayalçın, Ankara'nın ilçe ve beldelerinden gelen sonuçları ekibiyle değerlendirdi. İlk gelen sonuçlarda AKP'li Melih Gökçek'le Karayalçın arasında 10 puanlık farkın olduğunun belirtilmesi moralleri önce bozsa da gecenin ilerleyen zamanlarında farkın kapanması umutları yeşertti.

İSTANBUL UMUT OLDU
CHP Genel Merkezine İstanbul'dan gelen ilk sonuçlar parti yöneticilerini ve görevlileri sevindirdi. İstanbul adayı Kılıçdaroğlu'nun oyunun anketlerin aksine AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı dayı Kadir Topbaş'la neredeyse başa baş gitmesi CHP'lileri umutlandırdı ve büyük heyecan yarattı. CHP Genel Merkezi'nin katlarında, "İstanbul'u kazanıyor muyuz?" soruları sorulmaya başlandı.

SAV: ÇÖKÜŞ BAŞLADI
Genel merkezde İstanbul'un yarattığı umut kadar Antalya'dan gelen seçim sonuçları da heyecan yarattı. CHP lideri Deniz Baykal'ın memleketi olan Antalya'da genel seçim sonuçlarının aksine CHP'nin ipi göğüslemesi, "Antalya denizine kavuştu" yorumlarına neden oldu. Trabzon CHP'nin elindeki 8 il belediye başkanlığından kaybettiği tek il oldu. Yerel seçim sonuçları üzerine CHP'den ilk resmi açıklama partinin ikinci adamı Genel Sekreter Önder Sav'dan geldi. Sav parti genel merkezinde yaptığı toplantıda, AKP'nin aldığı sonuçları yorumlarken, "Çöküş başladı, panik bu yüzden; erken seçim zamanından önce de kapıyı çalabilir. AK Parti 38 bandına gerilemiştir. Başbakanı çok dikkatlice ama hayret ve ibretle izledim" diye konuştu.