kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

YSK Başkanı konuştu

Giriş Saati : 30.03.2009 17:04
Güncelleme : 30.03.2009 23:20
Yeni Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, ''Bizim veri tabanımız korumalı, herhangi bir giriş de olmadı. Sıkıntımız, dışarıdan veri girişi çok yoğun olduğu için yollarda tıkanma oldu'' dedi...
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, YSK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da YSK'nın veri tabanına müdahalede bulunulduğu iddialarının gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Aydın, şunları söyledi:

''Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bizim veri tabanımız korumalı, herhangi bir giriş de olmadı. Sıkıntımız, dışarıdan veri girişi çok yoğun olduğu için yollarda tıkanma oldu. Yoksa bizim burada ne elektrik kesintisi oldu ne de veri tabanında bir sorun oldu. Dışarıdan veri girenler giremediler. Niye? Çok yoğun giriş olduğu için. Biz bunun için 1 saatlik durdurma ile yeniden düzenleme yaptık. Girişe sınırlama getirdik. 4 bin 500 PC'lik giriş sınırlaması getirdik. Şu anda öyle bir sorun yok.''

Seçim sonuçlarına itirazların ilk olarak ilçe seçim kurullarında daha sonra il seçim kurullarında ve son olarak da Yüksek Seçim Kurulu'nda değerlendirileceğini anlatan Aydın, ilçe seçim kurullarına itiraz süresinin yarın saat 14.00'de sona ereceğini, itirazların da bu saatten sonra değerlendirileceğini söyledi.

Aydın, sandıkların çalındığı iddialarına ilişkin bir soru üzerine de basında yer alan bütün iddiaların mahallinden sorularak araştırıldığını, değerlendirildiğini kaydetti.