kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'da büyük çekişme

AJANSLAR
Giriş Saati : 29.03.2009 22:29
Güncelleme : 30.03.2009 00:19
Yeni Haber
İstanbul'da yerel seçimlerde büyük çekişme yaşanıyor. Saat 00:15 itibariyle AK Parti yüzde 43.55, CHP yüzde 38.68

* CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ


GÜRSEL TEKİN: ÖNDEYİZ

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'den iddialı açıklama. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin İstanbul'daki sandıkların yaklaşık yüzde 90 oranında açıldığını söyleyerek, "İstanbul'da CHP yüzde 41.57, AK Parti yüzde 40.09 oy aldı" iddiasında bulundu.

BABUŞÇU: ZAFER BİZİM

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin Gürsel Tekin'in yaptığı açıklamaların ardından açıklama yaptı. "Zafer bizim olacak" diyen Babuşçu, CHP'li Gürsel Tekin'in "Önde gidiyoruz" yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Tekin'in manüpülatif bir açıklama yaptığını belirten Babuşçu, "Kaybetmenin oluşturduğu travma ile böyle konuştu. Unutmasın son gülen iyi güler" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu basın toplantısı düzenleyerek gelinen noktayı değerlendirdi. Kısa süre önce basın karşısına çıkarak, Kılıçdaroğlu'nun önde gittiği şeklinde açıklama yapan Gürsel Tekin'e tepki gösteren Babuşçu, "Gürsel Tekin toplumu manüple etmeye yönelik ucuz ve basit mantıkla, sandık görevlilerimizin moralini bozmak için bu açıklamayı yaptı." dedi. Açıklamanın ciddiyetten uzak olduğunu belirten Babuşçu, "Kaybetmiş olmanın verdiği psikolojik travmayla yapılan bu açıklamaya kayıtsız kalmayalım dedik. Biz çok tecrübeli bir teşkilatız. Bu seçim sayım işlemlerinin yapıldığı ilk seçim değil. Öteden beri bu işi yapan arkadaşlar soğukkanlı olarak sandıklarda doğru yetkin ve yeterli şekilde sonuç tutanakların SKM'lere ulaştırıyor. Son gülenin iyi güleceğini biliyoruz. Sandıklarda şu anda takip edilen çalışma bizim için aslolandır. Manüplasyonla sonuç elde etmek isteyenler sadece bir müddet kendilerini tatmin edebilir. Bu kaybetme psikolojisidir. Sandıkların henüz yüzde 30'u açıklanmıştır. Bu manüpülatif açıklamalar doğru değil, etik değil. Bizce komik bir açıklamadır. Kaybetmenin verdiği travmanın neticesidir. Sahada sandık başlarında görev alan arkadaşlarım ciddi şekilde mazbataları alıp Seçim Koordinasyon Merkezi'ne ulaştırmalarını istiyorum. Bizim oy oranımız yüzde 49'dur. Son gülen iyi güler" şeklinde konuştu.


AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun açıklamasının hemen ardından tekrar kameraların karşısına çıkan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Babuşçu'nun açıklamalarını değerlendirdi.

Tekin şöyle konuştu:"Varsa elinde bir bilgi o da paylaşabilir. Burada rahatsız olacak, manipüle edilecekte bir şey yok. Ben partim adına elimdeki bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.Sayın başkanın telaşını da anlamış değilim.Ben bu siyaset sürecinde bugüne kadar biz bir noktaya geldik. Onun üslubuyla cevap vermek istemiyorum. Onu da Türkiye'nin ve İstanbulluların takdirine bırakıyorum.Sayın AK Parti il başkanımızın elinde bir bilgi varsa o da paylaşabilir.Ben rahatlıkla bir veri veriyorum. Belli ki AKP'de büyük bir telaş var. Biz halkın sağ duyusuna saygılı olmak zorundayız."