kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Seçim kavgaları: 6 ölü, 57 yaralı

AJANSLAR
Giriş Saati : 29.03.2009 17:36
Güncelleme : 29.03.2009 23:18
Yeni Haber
Şanlıurfa, Diyarbakır, Kars, Kayseri, Afyon ve Iğdır'da çıkan kavgalarda 6 kişi öldü, 57 kişi yaralandı..
Şanlıurfa'da iki aile arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi öldü, aralarında muhtar adayı ve bir çocuğun da bulunduğu 27 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bezirci köyünde akraba olan 2 muhtar adayının yakınları arasında sabah saatlerinde oy verme işlemi sırasında tartışma çıktı.

Tartışmanın silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüşmesi sonucu Müslüm Babacan (39) hayatını kaybetti.

Reşit, Mehmet, Mahmut, Nesih, Murat, Nasih, Hamdi, Rabia, Müslüm, Cemal ve Murat Babacan ile Ali, Güzide, Salih, Ali ve Müslüm Çetindağ yaralandı.

Özel araçlarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.

Bu arada, olayı haber alıp hastanelere gelen yaralıların yakınları arasında da zaman zaman tartışma yaşandı. Olayda hayatını kaybeden Babacan'ın bazı yakınları baygınlık geçirdi. Bir kişi, hastane görevlilerince acil servise kaldırıldı.

Kavga nedeniyle polis ekipleri hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı, jandarma ekipleri de olayın ardından köyde güvenlik önlemlerini artırdı.
Olayla ilgili bazı kişiler gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA 2 ÖLÜ, 10 YARALI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan kavgalarda 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Buminağa Mahallesi'nde muhtar adayı Şirin Çamlı ile bazı seçmenler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında muhtar adayı Şirin Camlı kalp krizi geçirerek öldü.

Sığınak Köyünde de muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. AA'nın haberinde kavgada, Adnan Yalçın yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Kavgada Rabia Aslan, Musa Aslan, Turan Yalçın, Figen Yalçın, Hasan Yalçın, Halil Yalçın, Abdullah Yakın, Filit Yalçın, Ramazan Yalçın ve Mehmet Şirin yaralandı.

Lice Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Rabia Aslan, Musa Aslan ve Figen Yalçın, Diyarbakır Devlet hastanesine sevk edildi.

KARS'TA SEÇİM KAVGASI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde muhtarlık seçiminden dolayı çıkan silahlı kavgada muhtar adayı bir kişi öldürüldü, 2 kişi yaralandı.

Karabağ köyü Muhtar Adayı Zeki Demir ile bir grup arasında seçimden dolayı tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan silahlı kavgada, muhtar adayı Zeki Demir, Ferzende Karabulut ve Mehmet Aras, yaralandı.

Kağızman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Zeki Demir yaşamını yitirdi.

VAN'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ YARALANDI

Van merkeze bağlı Erçek beldesindeki kavgada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, beldeye bağlı Ilıkkaynak köyünde, muhtarlık seçimi nedeniyle kavga çıktı.Kavgada, ilk belirlemelere göre, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.Yaralılar, Van'daki hastanelere sevk edildi.

KAYSERİ'DE SEÇİM KAVGASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Kayseri'nin İncesu ilçesinde oy verme işlemi sırasında muhtar adayları yakınları arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İncesu ilçesine bağlı Örenşehir mahallesinde oy kullanmak için Örenşehir İlköğretim Okulu'na giden muhtar adaylarının yakınları arasında tartışma çıktı. Aralarında daha önceden de husumet bulunan taraflar Ferit ve Mehmet Ö. kardeşler ile Saim Taşdemir (26) seçim nedeniyle okul bahçesinde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu önce Mehmet Ö. yaralandı. Ardından Mehmet Ö'nün ağabeyi Ferit Ö., tartıştıkları Saim Taşdemir'i (26) silahla vurdu.

Saim Taşdemir İncesu Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken hayatını kaybetti. Kavgada bıçak darbeleriyle yaralanan Mehmet Ö. de Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kavga sonrası Ferit Ö. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

AFYON'DA KAVGA ÇIKTI: 6 YARALI


Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesine bağlı Göynük köyünde muhtar adayları Ali Şenol ve Bayram Çivril ile kardeşleri arasında oy verme yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada, Ali (45), Ahmet (50), Selaattin (25) Selaattin (15) ve Halil Çivril (20) ile Ahmet Şenol (48) değişik yerlerinden yaralandı.

Yaralılar, Afyonkarahisar'ın değişik hastanelerinde tedavi altına alındı.
Göynük köyünde çıkan silahlı kavga nedeniyle oy verme işlemine bir süre ara verildi. Olay sonrası, Göynük köyünde çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri alındı.

IĞDIR'DA SEÇİM KAVGASI: 3 YARALI

Iğdır'da farklı muhtar adayını destekleyen iki aile arasında çıkan taşlı sopalı kavgada aynı aileden 3 kişi yaralandı.

Merkeze bağlı Yüzbaşılar köyünde muhtar adayı Mahmut Uçrak'ı destekleyen Uçrak ailesinden bir grup ile diğer muhtar adayı İsa Aktaş'ı destekleyen Aktaş ailesinden bir grup köy meydanında karşılaştı. Bu sırada başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taşlı, sopalı kavgada aynı aileden Mehmet, Hasan ve Abdullah Mehmet Uçrak, yaralandı.

Yaralılar Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken olayla ilgili jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.

MUHTAR ADAYLARININ OY KAVGASI: 3 YARALI

zmir'in Konak ilçesi Boğaziçi semtinde, mahalle muhtarına oy atma yüzünden çıkan tartışmada 2 kişi bıçakla hafif yaralandı.
Olay, Mimar Sinan İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. İbrahim Sancar (31) ve Hasan Hüseyin Yeşil (47), okul önünde beklerken yanlarına gelen M.A. (36) ile muhtar adayları hakkında konuşmaya başladı.M.A.'nın, yakını olan muhtara oy vermelerini istemesi üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyünce M.A., yanında bulunan bıçakla 2 kişiyi yaraladı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Sancar ve Yeşil'in hayati tehlikesi olmadığı belirtildi. Polis olaydan sonra kaçan zanlı M.A.'yı yakalamak için çalışma başlattı.Diğer bir olay ise Limontepe semtindeki Emirsultan İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Muhtar adaylarıyla seçmenler arasında çıkan kavga bir kişi hafif yaralandı.