kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Kimlik no'lu ilk seçim

Ersan ATAR ANKARA
29.03.2009
Aylardır heyecanla beklenen yerel seçimler bugün yapılıyor. 48 milyon seçmenin sandık başına gideceği bu seçimde, ilk kez "TC kimlik no" bulundurma şartı getirildi..
Yerel seçimler için 48 milyon 6 bin 665 seçmen, bugün 174 bin 902 sandıkta oy kullanacak. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların belirleneceği seçimlerin en önemli özelliği; ilk kez, T.C. kimlik numarası şartı bulunması. İşte bir seçmenin bugün için bilmesi ve yapması gerekenler:

* Seçmen hangi sandıkta ve adreste oy kullanacağını seçmen bilgi kartından kontrol edecek. Bu kart kendisine ulaşmamış veya kaybolmuşsa YSK'nın internet sitesinden bu bilgiye ulaşabilecek.

* Seçmen, sandık bölgesindeki asılı listeden sandığının hangi sınıf veya odada bulunduğunu öğrenecek.

İLK OY GENEL MECLİS ÜYELİĞİ
*
İlk oy il genel meclisi üyeliği için atılacak. Bunun için seçmene turuncu renkli pusula ve turuncu renkli zarf verilecek.

* Seçmen il genel meclisi üyeliği oyunu kullandıktan sonra bu kez sandığa belediye seçimi gidecek. Kendisine mavi renkli zarf ile mavi ve sarı oy pusulası verilecek. Mavi renkli pusulada belediye başkanlığı, sarı renklide belediye meclis üyeliği tercihi yapılacak. Her iki pusula aynı zarfa konulacak.

* Seçmen, 16 büyükşehirden birinde oturuyorsa aynı aşamada kendisine ayrıca beyaz renkli büyükşehir belediye başkanlığı oy pusulası da verilecek. Bu seçmen beyaz pusulada büyükşehir ve mavi pusulada ilçe belediye başkanlığı tercihinde bulunacak. Sarı renkte yine belediye meclis üyeliği için oy kullanacak. Bu kez de üç pusula aynı zarfa yerleştirilecek.

* Seçmen üçüncü kez muhtarlık için kapalı alana gidecek. Bu kez kendisine sadece mor renkli zarf verilecek.
Haberin fotoğrafları