kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sandık başında yakalandılar

AA
Giriş Saati : 29.03.2009 14:07
Güncelleme : 29.03.2009 23:18
Yeni Haber
Aydın Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, haklarında yakalama emri bulunan 20 kişiyi sandık başında yakaladı.

Alınan bilgiye göre, haklarında çeşitli suçlardan yakalama emri çıkarılan ve şimdiye kadar bulunamayan zanlıların tespiti için çalışma başlatan polis, yerel seçim için oy kullanılan okullarda uygulama başlattı.

Haklarında yakalama emri bulunan 20 kişi, oy kullanmak üzere geldikleri okullarda gözaltına alındı.

250'YE YAKIN KİŞİ GÖZALTINDA

Antalya Emniyet Müdürlüğü, oy vermek için sandıklara giden ve çeşitli suçlardan arandıkları belirlenen 250'ye yakın kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Antalya kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi nedeniyle çeşitli okullara oy kullanmak için gelen şahısların kimlik yoklamalarını gerçekleştirdi.

Hırsızlık, yankesicilik ve gasp gibi suçlar başta olmak üzere, ifadesi alınmak için aranan, ceza infazı bulunmasına karşın polise teslim olmayan 250'ye yakın kişinin ekipler tarafından oylarını kullandıktan sonra gözaltına alındığı belirtildi.

Yetkililer, zanlıların büyük bir çoğunluğunun ödenmeyen cezalar nedeniyle gıyabında aranan kişiler olduğunu vurguladılar.

Öte yandan Antalya Adliyesi'ne götürülen zanlıların yakınları adliye önünde yoğunluğa neden oldular. Zaman zaman polis memurlarıyla tartışan vatandaşlar, ''Niçin gözaltı alındıklarıyla ilgili bilgi alamadıklarını ve yakınlarıyla görüştürülmediklerini'' söylediler.

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, seçim nedeniyle kent merkezindeki okullarda 5 bine yakın sivil ve resmi polis memurunun görev yaptığını kaydetti.


PUSULANIN FOTOĞRAFINI ÇEKEN BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kendi kullandığı oy pusulasının fotoğrafını cep telefonu ile çeken kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Nazilli Fatih İlköğretim Okulunda oy kullanan bir kişinin, oy pusulasının fotoğrafını, cep telefonuyla çektiği tespit edildi. Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan kişi hakkında işlem yapılacağı bildirildi.

Nazilli ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, ilçenin değişik bölgelerinde bulunan okullarda oy kullanmaya gelen ve haklarında adli makamlarca yakalama emri bulunan toplam 14 kişiyi sandık başında oylarını kullandıktan sonra yakaladıkları bildirildi.

SANDIKTAN İKİ OY ÇIKTI

Isparta'nın Eğirdir ilçesi Yazla Mahallesi'nde 1043 nolu sandıkta sadece iki seçmenin oy kullandığı bildirildi.

Sandık Kurulu Başkanı Kenan Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1043 nolu sandıkta 107 seçmenin kayıtlı olduğunu, ancak kayıtlı seçmenlerin Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına eğitim için gelen uzman çavuşlardan oluştuğunu belirtti. Akdemir, eğitim süreci tamamlanan uzman çavuşların görev yerlerine gitmeleri nedeniyle sadece iki seçmenin bu sandıkta oy kullandığını ifade etti. Göreve başladıkları ilk saatlerde hiçbir seçmenin oy kullanmak için gelmediğini kaydeden Akdemir, saat 14.30'dan sonra gelen iki seçmenden sonra da oy kullanan olmadığını söyledi.