kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TBMM Obama'yı ağırlamaya hazırlanıyor

ANKA
Giriş Saati : 29.03.2009 10:48
Güncelleme : 29.03.2009 23:18
Yeni Haber
Seçimlerin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlayacak TBMM Türkiye'ye gelecek ABD Başkanı Barack Obama'yı ağırlamaya hazırlanıyor.

TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek olan Obama, Türkiye'deki programıyla tarihe geçmeye hazırlanıyor. Barack Obama böylece Bill Clinton'dan sonra Meclis'te konuşan ikinci Amerika başkanı olacak. Obama'nın TBMM programının gerçekleşeceği 6 Nisan günü Genel Kurul toplanmadığı için Danışma Kurulu'nun 'özel oturum' kararı alması gerekecek. Obama'nın, başta Irak'la ilişkiler olmak üzere, İran ve Kafkasya konusuna değinen bir konuşma yapması ve Türkiye'nin stratejik ortaklığına dikkat çekmesi bekleniyor.

TBMM'DE BU HAFTA SAKİN GEÇECEK

TBMM Meclis, 29 Mart yerel seçimlerin ardından ara verdiği çalışmalara devam edecek. Meclis çalışmalarına 31 Mart Salı gününden itibaren denetim konularını görüşerek başlayacak.

Seçim sonrası yoğun gündemle çalışacağı yeni bir döneme giren Meclis, bu dönemin ilk haftasında sadece denetim konularını görüşecek.

TBMM Genel Kurulu, 31 Mart Salı günü saat 15.00'de toplanacak ve bakanlar, sözlü soru önergelerini yanıtlayacak.

Genel Kurul, çarşamba ve perşembe günleri bazı araştırma önergelerini ele alacak, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yasa dışı dinlenildiği iddiasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun raporunu görüşecek.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, milletvekillerine hitap etmesi kesinleşirse, TBMM Genel Kurulunun 6 Nisan Pazartesi günü özel gündemle toplanmasına ilişkin Danışma Kurulu önerisi görüşülerek karara bağlanacak.

Genel Kurul, bu hafta kanun tasarı ve tekliflerini ele almayacak, ancak bu haftadan sonra tatile gireceği 1 Temmuza kadar yoğun gündemle çalışmalarına devam edecek.