kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçdaroğlu ilk sonuçları değerlendirdi

AA
Giriş Saati : 29.03.2009 22:25
Güncelleme : 29.03.2009 23:18
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Kılıçdaroğlu ilk sonuçları değerlendirdi
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, alınan ilk sonuçları değerlendirdi. AKP'nin Türkiye'de ve İstanbul'da oy kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, hedefinin en az yüzde 40 olduğunu belirtirken Topbaş'ın oy kullandığı sandıktan kendisinin çıkmasını ise esprili bir şekilde değerlendirdi. Kılıçdaroğlu "Yurttaşlar oyunu CHP'ye ver demişlerdi, etkilenmiş olacak ki oyunu CHP'ye verdi" diye konuştu.

Yerel seçimlere ilişkin alınan sonuçlar İstanbul'daki seçim yarışının Topbaş ve Kılıçdaroğlu arasında geçtiğini ortaya koyarken, Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklama ile ilk sonuçları değerlendirdi. Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili yorum yapmak için henüz erken olduğunu ancak en az yüzde 40 olarak belirlediği hedefin gerçekleşeceğinin anlaşıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, AKP'nin oy kaybettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "AKP'nin Türkiye genelinde ve İstanbul'da oy kaybettiğini görüyoruz. Türkiye geneliyle ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü İstanbul'a kilitlendim. Daha seçim kampanyasına başlamadan önce asgari yüzde 40'lık hedefim olduğunu söylemiştim. Şimdi de aynı oranı söymüyorum. Umarım ilerleyen saatlerde bu oranın üzerine çıkarız ve İstanbul anakent belediye başkanlığını üstlenmiş oluruz" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu anket sonuçlarına ilişkin bir soruya yapılan her çalışmaya saygılı olduklarını ancak anketlerle sahada gördüklerinin çok farklı olduğunu kaydetti. İstanbul'da üçüncü seçimini yaşadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, kadınlardan ve gençlerden yoğun ilgi gördüğünü de söyledi.

Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, sonuçlara göre AKP'nin güçlü olduğu yerlerde de oy kaybettiğini belirtirken "Varoşlarda AKP'nin çözüldüğü kanısındayım. Bu bundan sonraki seçimlerde hızlanarak sürecek. Biz insan onurunu koruyacağımızı söyledik. Ekmek, makarna, bulgur kuyruğu göstermeyeceğiz bu kuyruklara son vereceğiz demiştik. Bu kararlılığımızın hala arkasındayız. Kent yoksulluğunu tarihe gömeceğiz. Bu sadaka kültürünü toplumun reddettiğini gösteriyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine Topbaş'ın sandığından kendisinin çıkmasını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Yurttaşlar oyunu CHP'ye ver demişlerdi etkilenmiş olacak ki oyunu CHP'ye verdi" dedi. Kılıçdaroğlu, kendisine henüz oy kullandığı sandıkla ilgili bilgi gelmediğini de kaydetti.