kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti önde

AJANSLAR
Giriş Saati : 29.03.2009 22:42
Güncelleme : 30.03.2009 01:03
Yeni Haber
Türkiye genelinde, yerel seçimler için oy kullanma işlemi tamamlandı.

* CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ

Yerel seçimlerde oy sayım işlemlerinin büyük bölümü tamamlandı. İstanbul ve Ankara'da kıyasıya mücadele devam ederken, 48 ilde ise resmi olmayan sonuçlar kesinleşti. İstanbul'da sandıkların çoğu açılırken, AKP adayı Kadir Topbaş yüzde 43 oyla yarışı önde götürüyor. CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise 38'lerde seyrediyor.

Başkent Ankara'da da, AKP adayı Melih Gökçek ile CHP Adayı Murat Karayalçın arasındaki çekişme başa baş gidiyor. Adaylar arasında oy oranı farkı, yüzde 4-5 ile arasında seyrederken, Gökçek şimdilik önde görünüyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre kesinleşen iller ise şöyle:

AKP 26 İL

Adıyaman: Muhammet Büyükaslan AKP

Aksaray: Nevzat Palta AKP

Amasya: Cafer Özdemir AKP

Ardahan: Faruk Köksoy AKP

Bingöl: Serdar Atalay AKP

Bitlis: Fehmi Alaydın AKP

Bursa: Recep Altepe AKP

Denizli: Nihat Zeybekci AKP

Elazığ: Mehmet S.Selmanoğlu AKP

Erzincan: Yüksel Çakır AKP

Kahramanmaraş: Mustafa Poyraz AKP

Kayseri: Mehmet Özhaseki AKP

Karaman: Kamil Uğurlu AKP

Kilis: Mehmet Abdi Bulut AKP

Konya: Tahir Akyürek AKP

Kütahya: Mustafa İça AKP

Malatya: Ahmet Çakır AKP

Mardin: Mehmet Beşir Ayanoğlu AKP

Muş: Necmettin Dede AKP

Nevşehir: Hasan Ünver AKP

Sakarya: Zeki Toçoğlu AKP

Samsun: Yusuf Ziya Yılmaz AKP

Şırnak: Adil Uçar AKP

Tokat: Adnan Çiçek AKP

Trabzon: Orhan F. Gümrükçüoğlu AKP

Yozgat: Yusuf Başer AKP

CHP 8 İL

İzmir: Aziz Kocaoğlu CHP

Edirne: Hamdi Sedefçi CHP

Giresun: Kerim Aksu CHP

Kırklareli: Cavit Çağlayan CHP

Muğla: Osman Gürün CHP

Sinop: Baki Ergül CHP

Tekirdağ: Adem Dalgıç CHP

Zonguldak: İsmail Eşref CHP

MHP 7 İL

Bartın: Cemal Akın MHP

Isparta: Yusuf Ziya Günaydın MHP

Kars: Yusuf Ziya Günaydın MHP

Kastamonu: Turhan Topçuoğlu MHP

Uşak: Ali Erdoğan MHP

Van: Ali Erdoğan MHP

Osmaniye: Kadir Kara MHP

DTP 4 İL

Batman: Nejdet Atalay DTP

Diyarbakır: Osman Baydemir DTP

Hakkari: Fadıl Bedirhanoğlu DTP

Tunceli: Edibe Şahin DTP

BBP

Sivas: Doğan Ürgüp BBP

DSP

Ordu: Seyit Torun DSP

BAĞIMSIZ

Ş. Urfa Dr. Eşref Ahmet Fakıbaba Bağımsız"


İSTANBUL'DA BÜYÜK ÇEKİŞME

İstanbul'da yerel seçimlerde büyük çekişme yaşanıyor. Saat 00:15 itibariyle AK Parti yüzde 43.55, CHP yüzde 38.68.

ANKARA'DA GÖKÇEK ÖNDE

Ankara'da Ak Parti adayı Melih Gökçek önde gidiyor. Melih Gökçek saat 00:15 itibariyle açılan sandıklardan yüzde 37.78 oranında oy aldı. Önceki yerel seçimlere göre oy oranında düşme görülen Gökçek'in en büyük rakibi CHP'li Karayalçın'ın oy oranı yüzde 31.75. MHP'nin iddialı adayı Mansur Yavaş ise beklenen çıkışı yapamadığı izleniyor.

ÇANKAYA DURUM

CHP'nin Ankara'daki kalesi olarak bilinen Çankaya'da resmi olmayan sonuçlara göre, CHP açık ara farkla önde gidiyor. CHP'nin Çankaya adayı Bülent Tanık, ilk açılan sandıklarda oyların yüzde 58,07'sini alırken, AKP'nin adayı eski ANAP`lı Bülent Akarcalı'nın oy oranı ise yüzde 21.92.

İZMİR'DE DURUM

İzmir'de CHP adayı Aziz Kocaoğlu saat 00:15 itibariyle yüzde 56.51 ile rakiplerine oranla açık ara önde gidiyor. AK Parti açılan sandıklardan yüzde 29.90 oranında oy aldı.

ERDOĞAN AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonuçlarını AKP Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla birlikte takip ediyor. Genel Merkezde kurulan seçim sisteminde ise resmi olmayan ilk sonuç ise Sinop ilinden geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya gelir gelmez helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun Balgat 100. Yıl'daki evine eşi Emine Erdoğan ile birlikte taziye ziyaretine gitti.

Erdoğan'nın burada yaklaşık bir saat kaldığı öğrenildi. Ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan seçim sonuçlarını parti genel merkezinde izlemek üzere AKP binasına geldi. AKP Genel Merkez binasında seçim sonuçları ise saat 17.00'den itibaren gelmeye başladı. Başbakan Erdoğan genel merkezdeki makamında kurmaylarıyla birlikte gelen sonuçları an ve an takip ediyor.

Resmi olmayan ilk sonuç ise Sinop'tan geldi. Gelen sonuçlara göre AKP'nin oy oranının yüzde 70'lerde seyretmesine ilişkin bir hava yaratıldı.

OTOPARK BOŞALTILDI

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelenek haline getirdiği balkon konuşması için hazırlıklara başlandı. AKP Genel Merkez binasının otoparkı boşaltılarak, araçlar alınmadı. Erdoğan'ın balkonda yapacağı konuşma için görüntü ve ses sistemi yerleştirildi.

CHP'DE HEYECANLI BEKLEYİŞ:BAYKAL EVİNDE TAKİP EDİYOR

Oy verme işleminin tamamlanması ile gözler seçim sonuçlarına çevrilirken CHP Genel Merkezi'nde de sonuçlara ilişkin heyecanlı bekleyiş sürüyor. CHP Genel Sekreteri Önder Sav seçimlerin demokrasiye ve Türkiye'ye yakışır ve şaibelerin olmadığı bir şekilde sonuçlanacağını düşündüklerini kaydetti.

CHP Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, parti olarak hazırlıklarını tamamladıklarını ve her il ile irtibatlarının olduğunu belirterek, veriler alındıkça bilgisayara aktarılacağını söyledi. CHP olarak 16 büyükşehir, 65 il ve ilçelerin tamamına yakını ile beldelerin büyük bir bölümünde seçime girdiklerini belirten Sav, "Bu seçimlerin demokrasimize, Türkiyemize yakışır, şaibelerin olmadığı bir şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum. Bütün örgütlerimizle seçim sonuçlarını alıncaya kadar görev başında olacağız" diye konuştu.

Sav, 100'ü aşkın görevli ile illerle bağlantı kurduklarını ve 20 kişilik bir ekibin de bilgisayara verileri girdiğini kaydetti.

Bu arada CHP'li yöneticilerin bir bölümü parti genel merkezinde bulunurken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise evinde seçim sonuçlarını takip edeceği kaydedildi. Baykal'ın gelişmelere göre ilerleyen saatlerde parti genel merkezine gelebileceği belirtildi.

* 2004 SEÇİMLERİNDE NE OLMUŞTU?