kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül'ün Irak ziyareti dış basında

AJANSLAR
Giriş Saati : 24.03.2009 08:57
Güncelleme : 24.03.2009 21:34
Yeni Haber
ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Bağdat'ı ziyaret ettiğini belirterek, bu ziyaretin, bir Türk cumhurbaşkanı tarafından Irak'a yaklaşık 30 yıldır yapılan ilk gezi olduğuna işaret etti.

Gazete, Gül'ün, Bağdat'ta Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri el-Maliki ile bir araya geldiğini kaydetti.

Washington Post, basın toplantısında Talabani'nin, terör örgütü PKK için, "ya silah bırakacaklar, ya da topraklarımızı terkedecekler" dediğine dikkati çekti.

FT: "IRAK PKK'YA ULTİMATOM VERDİ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bağdat ziyareti, yankı buldu. Financial Times gazetesi, "Irak PKK'ya ultimatom verdi" yorumunu yaptı,

Financial Times gazetesi, "Irak PKK'ya ultimatom verdi" başlıklı haberinde "Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, onyıllarda ilk kez Bağdat'a resmi ziyarette bulunan Türk Cumhurbaşkanı'nı ağırlarken ayrılıkçı Kürdistan İşçi Partisi'ni (PKK) "silahları bırakması veya ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi" diye yazdı. Gazete şöyle devam etti:

"Bir Kürt olan Sayın Talabani'nin kullandığı sert sözler, Irak'ın, ABD kuvvetlerinin çekilişi için hazırlarken komşusu ile ilişkilerini güçlendirmeyi amaçladığının bir sinyalidir."

İngiliz gazetesi, Abdullah Gül'ün, Irak'tan PKK'lılara karşı önlem istediğini belirtirken de "Türkiye, azınlıkta olan Kürtlerin kültürel haklarını iyileştirmeye yönelik adımlardan sonra 25 yıl devam eden PKK'ya karşı mücadeleyi sonlandırma çabalarını hızlandırıyor" yorumunu da yaptı.