kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Din adamlarından kadına TV vetosu

23.03.2009
Suudi Arabistan'ın 35 önemli din adamı, ülkenin Enformasyon Bakanı'ndan kadınların yazılı ve görsel basında yer almasını engellemesini istedi. Bakanlıktan henüz yanıt yok..
Kadınların araba kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistan'da ülkenin önde gelen 35 din adamı kadınların televizyon ve yazılı basında yer almamasını istedi. Kral Abdullah'ın 14 Şubat'ta göreve getirdiği yeni Enformasyon Bakanı Abdülaziz Hoca'dan kadınların televizyon ve gazetelerde boy göstermesini yasaklamasını istedi. Sertlik yanlısı din adamları yayınladıkları bildiride, "Ne sebeple olursa olsun hiçbir Suudi kadını televizyonda yer almamalı" dedi. Bildiride, "Medya reformunun sizinle kusursuz olacağına dair büyük umut taşıyoruz" diyen din adamları, ayrıca televizyonlarda müzik programlarının yasaklanmasını, televizyondan müzik yayını yapılmamasını da istedi.

'MÜZİK YAYININA SON VERİN'
Suudi kadınlar, ülkede sokakta dolaşabildikleri şekilde yani ancak başları örtülü olarak gazetelerde yer alıyor. Suudi Arabistan'da, Şubat ayında görevini Hoca'ya devreden eski Enformasyon Bakanı İyad Medeni, birkaç yıl önce devlet televizyonunda müzik programı yapılmasına ve kadın muhabirlerin erkeklerle röportaj yapmasına izin verdi.
Bu karar ülkede sertlik yanlılarının tepkilerini çekince, radikal düşünceleri yüzünden görevinden alınmıştı.
Ülkede kadınların tek başına sokağa çıkması, bir erkekle el ele tutuşmaları, ailesi dışında bir erkekle yan yana bulunması yasak. Ülkede Kral Abdullah son yıllarda kadın hakları konusunda açılım yapmaya çalışıyor. Tahtta çıktığı Ağustos 2005'ten bu yana ilk kez hükümeti yenileyen Kral Abdullah eğitim bakan yardımcılığına bir kadını atayarak önemli bir adım atmıştı.