kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'nin "tek olumlu mirası"

AA
Giriş Saati : 24.03.2009 10:27
Güncelleme : 24.03.2009 21:34
Yeni Haber
Iraklılara göre ABD'nin "tek olumlu mirası" kovboy çizmeleri. ..
Başkent Bağdat sokaklarında, eski ABD Başkanı George Bush'un yaptığı en olumlu şey sorulduğunda, Iraklı erkekler gülümseyerek "kovboy çizmeleri" yanıtını veriyor.

Iraklı erkekler çizmelerin moda olduğunu ve verilen parayı hak ettiğini belirtiyor.

Bu çizmeleri giymeyi sevdiğini söyleyenler, onları bir kere giydiklerinde bir daha çıkarmak istemediklerini, hatta hava sıcaklığının 50 dereceye ulaştığı yaz aylarında bile bunları giydiklerini anlatıyor.

ABD'de üretilen bu çizmeler Iraklılar için "servet" niteliğinde olduğu için daha ucuz olan benzerleri Türkiye, İtalya ve Çin'den ithal ediliyor.

Saçları "modaya" uygun kesilmiş, "modaya" uygun bir tişört giyen ve Londralı, Parisli ya da New Yorklulardan farkı olmayan Hasan Ali adlı genç, bir Türkiye seyahatinde 175 dolara bu çizmelerden aldığını belirterek, "modanın işgalden sonra değil, çok yakın zaman önce belirdiğini" anlatanlardan sadece biri.

Gençlerin yanı sıra Iraklı iş adamları da bu kovboy çizmelerden satın alıyor. Ancak bu kişiler takım elbiseyle daha uygun olan sivri uçluları tercih ediyor. Bu nedenle gençlerin giydiğinden biraz daha kısa ve ucu sivri olan bu çeşit çizmeler Irak'ta "resmi kovboy çizmeleri " olarak adlandırılıyor.

Saddam Hüseyin rejiminin son yıllarında Iraklıların pek azı "moda olan" giyeceklere ya da nesnelere para veriyordu, ancak işgalden 6 yıl sonra, şiddet eylemlerinin de azalmasıyla sokaklarda modayı takip eden Iraklılar görülmeye başladı.