kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rüşvet, cinayet siyaset, skandal

23.03.2009
Fransız Liberation gazetesi, Malezya'da 3 yıl önce işlenen kadın tercüman cinayetinin, savunma ihalesindeki rüşvetle ilgili olduğunu, dönemin savunma bakanının da haftaya başbakan olacağını yazdı..
Filmleri aratmayacak kadar gizemli, sırlarla dolu, siyasi aktörler içeren bir cinayet öyküsü Malezya'dan Fransa'ya sıçradı. Üç yıl önce öldürülen bir tercüman kadının cinayetinde, ihale ve rüşvetin rol oynadığı öne sürüldü.
Oldukça karmaşık hikâye, Altantuya Shariibuu'nun öldürülmesiyle başladı. Genç kadın, özel timden iki polis tarafından kaçırıldı, vurularak öldürüldükten sonra geride iz bırakmamak için cesedi dinamitle patlatıldı.

SEVGİLİSİ DAVADA AKLANDI
Genç kadın, dönemin Savunma Bakanı Necib Razak'ın sağ kolu Abdul Razak Baginda'nın metresi, cinayetten tutuklananlar da Bakan Razak'ı korumakla görevli timden iki polis olunca iş siyasi boyut kazandı. Ancak Baginda "genç kadının öldürülmesi için emir vermediğini" söyleyerek davada aklandı. Razak'ın adı ise davada tanık olarak dahi geçmedi.

MİLYON DOLAR RÜŞVET
Önceki gün Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Liberation'un haberi, olayın siyasi boyutuyla ilgili iddiaları tekrar gündeme getirdi. Gazete; Razak'ın savunma bakanı olduğu dönemde ülkenin, Fransa'dan yaklaşık 2 milyar dolar ödeyerek üç denizaltı aldığını yazdı. Habere göre bu alım için Fransız şirket Armaris, Malezya'daki Perimekar adlı bir şirkete 500 milyon dolara yakın para ödedi ve söz konusu bu şirket, Baginda'ya aitti. Liberation, işte genç tercüman Altantuya'nın bu "ihale rüşvetini" öğrenip sevgilisi Baginda'ya şantaj yaptığını yazdı.

500 BİN DOLAR İSTEDİ
500 bin dolar para isteyen Altantuya'nın öldürülmesinin de bu ihale ve rüşvet olayıyla bağlantılı olduğunu belirtti. Öldürülen Altantuya'nın kuzeni, "O, Baginda ve Razak'ın birlikte yemek yerken çekilmiş fotoğrafını gördüğünü" söyleyerek cinayet soruşturmasına Başbakan Yardımcısı Razak'ın da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.