kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aynı gün 2 uçak düştü

DIŞ HABERLER
24.03.2009
ABD ve Japonya'da inişe geçtiği sırada düşen iki uçaktan kurtulan olmazken 7'si çocuk 16 kişi öldü..
ABD ve Japonya aynı gün korkunç iki uçak kazasına ev sahipliği yaptı. Japonya'nın başkenti Tokyo'da uluslararası kargo şirketi FedEx'in uçağı, Narita Havaalanı'na iniş yaparken sert esen rüzgârın etkisiyle piste çarptı ve alevler içinde kaldı. Pilot ve yardımcısı uçağı kaplayan alevlerin arasından çıkarıldı ancak hastaneye götürülürken hayatlarını kaybetti. ABD'de ise Kaliforniya'dan havalanıp Montana eyaletine giden küçük yolcu uçağı düştü. Buzeman Havaalanı'na gitmekte olan uçak önce bilinmeyen nedenle rotasını değiştirip Butte Havaalanı'na yöneldi. İnişe geçtiği sırada 150 metreden yere çakılan Pilatus POC-12 tipi tek motorlu yolcu uçağı alevler içinde kaldı. Çoğunluğu kayak seyahatine gidenlerden oluşan yolculardan kurtulan olmadı; 7'si çocuk, 14 kişi öldü.

1- Kaza nedeni ters rüzgâr
FedEX'in MD-11 tipi kargo uçağı, Çin'in Guangzhou kentinden Japonya'ya uçuyordu. Uçağın iniş sırasında piste çarptığı ve ABD'li pilotların müdahalesiyle tekrar havalanmaya çalıştığı kaydedildi. Ancak çarpmanın ve rüzgârın etkisiyle bu kez uçağın ön kısmı yere çakıldı. Pistte sürtünen uçak yanmaya başladı. Kazadan sonra ters dönen uçaktan sızan benzin ve enkazın temizlenmesi için pist kısa süreliğine hava trafiğine kapatıldı.

2- Küçük uçak aşırı doluydu
14 kişinin ölümüne neden olan Pilatus POC-12 tipi tek motorlu yolcu uçağı, ABD'nin Butte Havalimanı'na 170 metre kala mezarlığın yakınına düştü. Kazaya, 10 kişilik uçakta fazla sayıda yolcunun bulunmasının neden olduğu belirtildi.