kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağış ve lodos geliyor - HARİTALI

Giriş Saati : 24.03.2009 07:44
Güncelleme : 24.03.2009 23:22
Yeni Haber
Yurdun batı kesiminde yarın kuvvetli yağış ve lodosun etkili olacağı bildirildi...
Meteoroloji İşleri İzmir Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin batı bölgeleri yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşecek yağış, öğleden sonra Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında Ankara ve Eskişehir çevrelerinde devam edecek.

Marmara'nın batısında Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli ile kıyı Ege'de İzmir, Aydın, Denizli, Muğla çevreleri ve Batı Akdeniz'de kuvvetli şekilde gerçekleşmesi beklenen yağış, perşembe günü de Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin batısında etkisini gösterecek. Yağışlı hava ile yurdun çeşitli yerlerinde lodos da etkili olacak.

Lodosun, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgeleri ile Batı Karadeniz'de, perşembe günü ise İç Anadolu'nun doğusunda Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde illerinde, Doğu Akdeniz'de Adana, Kahramanmaraş, Mersin ve Hatay'da, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Amasya, Çorum ve Tokat ile Doğu Anadolu'nun batısında Malatya, Elazığ, Erzincan illerinde etkili olması ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşlar ve yetkililerin, ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması ile soba ve kombi kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olmaları istendi.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt), Doğu Anadolu'nu kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın sabah saatlerinde Doğu Anadolunun doğusu ile Antalya ve Diyarbakır çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmeleri, çatı uçması vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.

EGE: Genellikle parçalı, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın, Muğla) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye, Hatay), öğle saatlerinde Hatay çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu (Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Sivas) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Samsun, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere yağmur, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde doğusunda(Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...