kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Canlı yayında skandal

Giriş Saati : 24.03.2009 18:58
Güncelleme : 24.03.2009 20:54
Yeni Haber
Sunuculuğunu gazeteci Nahit Duru'nun yaptığı ve 19 Mart akşamı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu Yerel Seçim 2009 Özel Programı öncesinde, programın sunucusu Nahit Duru'yu çeken kameranın açık unutulması skandala yol açtı.



İnternete düşen video görüntülerine göre programın sunucusu Nahit Duru, Doğan Grubu'na, Kılıçdaroğlu'na yer vermediği için "p.şt" derken, Mehmet Haberal'ın kendisine, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana gibi illerde AKP'nin oyunu azaltmak için her türlü 'p.ştluğu' yapma emri verdiğini söylüyor. Sunucunun bu akıl almaz ve "p.şt" sözlerini Kılıçdaroğlu karşıdan, "Tabii tabii" diye onaylıyor.

Sunucu, AKP'nin oylarını eritmek için Haberal'a bir teklif götürdüğünü ve "Kendi adamlarımızı çıkartırız ama, esas Saadet'i çıkarmak lazım, bunlardan CHP'ye oy bir gidecekse Saadet'e üç gitme ihtimali var" diyor.

Sunucu bu çerçevede Saadettin Ertan Gülek'i getirdiğini, genel başkanlarını getirdiğini ve oyları en az bir puan etkilediğini söylüyor. Bu sözlere Kılıçdaroğlu da onay verirken, konuşma şu şekilde ilerliyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜNÜN DÖKÜMÜ

Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru: Size 1.5-2 dakikalık bir haber ayırsalardı. O Doğan Grubu da dahil... Şu anda siz kafa kafaya gelmiştiniz.

Kemal Kılıçdaroğlu: Evet

Duru: Önümüzde daha bir hafta, 10 gün zaman var. O süre içerisinde de geçerdiniz. Ama bunlar p.şt. Çok ciddi söylüyorum

Kılıçdaroğlu: Tabii... Tabii...

Duru: Ve çok üzülüyorum şimdi, Haberal... Haberal... Bana şu talimatı verdi. Dedi ki, 'Ne yaparsan yap... Ne yaparsan yap...'

Kılıçdaroğlu: Evet

Duru: Bunların (AK Parti'nin) oyunu azaltacak Ankara, İstanbul, İzmir, Adana'nın oyunu artıracak ne p..ştluk biliyorsan hepsini yap dedi. Dedim ki hocam, yani biz tabii bu adamlarımızı çıkaracağız, ama esas Saadet'i (Saadet Partisi'ni) çıkarmak lazım. Niye dedim. Dedim bunlardan CHP'ye oy 1 gidecekse Saadet'e 3 gitme ihtimali var.

Kılıçdaroğlu: Evet

Duru: Yapabilir misin dedi. Ben de Ertan Gülek'i tanıyorum dedim. Haberal da tanıdığını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Ben de tanıyorum.

Duru: Ondan sonra Ertan Gülek'i çıkardım, Genel Başkanlarını çıkardım, inanıyorum ki en az yüzde bir oy fark etti..