kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hortum mezarları yerle bir etti

Giriş Saati : 09.03.2009 15:59
Güncelleme : 09.03.2009 21:53
Yeni Haber
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, fırtına ve hortum sebebiyle hasar gören mezarlıkta belediye ekipleri çalışma başlattı. Mezarların ücretsiz onarılacağı belirtildi. Taşyaka Şehir Mezarlığı'nda 4 bin 558 mezar olduğunu ifade eden Fethiye Belediyesi Mezarlıklar İmamı Ramazan Boztaş, aynı mezarlıkta bir ay içerisinde ikinci kez hortum yaşandığını hatırlattı. Cuma günü meydana gelen hortumla birlikte toplam 25 ağacın kökünden söküldüğünü anlatan Boztaş, 276 mezarın hasar gördüğünü açıkladı.

Zarar gören mezarların az hasarlı ve çok hasarlı olarak sınıflandırdıklarını kaydeden Boztaş, "Az hasarlı mezarların mermer taşları ve isimlikleri kırıldı. Çok hasarlı diye sınıflandırdığımız mezarlarda ise tamiratı mümkün olmayacak tahrifat meydana geldi. Bu kategoride 100 civarında mezar bulunuyor. Bunlar yeniden sökülecek ve sıfırdan yenilenecek. Fethiye Belediyesi hasar gören mezarları ücretsiz onarmaya başladı. İsteyen mezarlık sahipleri yakınlarının mezarlarını kendileri de onarabilir.

Ama pek çok mezar sahibi mezarın yıkıldığından haberdar değil. Gelip yakınlarının mezarlarını tespit etsinler." diye konuştu. Öte yandan Fethiye Taşyaka Şehir Mezarlığı'ndaki mezarlıkta devrilen ağaçlar temizlenip zarar gören mezarlar onarılmayı beklerken, dua için mezarlığa gelenler gördükleri manzara karşısında şaşkına dönüyor. Pek çok vatandaş yaşananları afet olarak değerlendirirken, mezarların nasıl yerinden söküldüğünü anlayamadıklarını ifade etti.

CİHAN