kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bir yıl içinde bin araç kundaklandı

Ferit ZENGİN - Fatih ULAŞ - Pervin METİN - Çağdaş
09.03.2009
2007 sonundan beri kundaklanan araç sayısı 1000'i geçti. Önceki akşam 15 aracın, 'ROJ TV Öcalan'ın TRT 6 ile ilgili sözlerini sansürlediği için' PKK'lılar tarafından kundaklandığı öne sürüldü..
İstanbul'da 2007'nin sonlarında birbiri ardına otomobil kundaklama eylemleri başlamıştı. Polisin çalışmaları sonucunda eylemcilerin PKK'lı olduğu ortaya çıkmıştı.

Operasyonlarla onlarca kişi gözaltına alınsa da geçtiğimiz yıl içinde kundaklamalar devam etti. Son bir yılda İstanbul'da 250, Türkiye genelinde ise binin üzerinde araç kundaklandı.

Önceki gece Güngören'de kar maskeli 4 kişi, 15 otomobili motorlarına benzin dökerek yaktı.

ROJ TV'NİN SANSÜRÜ
Bu saldırı, Danimarka'dan yayın yapan ROJ TV'nin önceki akşam haber bülteninde Abdullah Öcalan'ın açıklamasını sansürlemesine bağlanıyor. ROJ TV, TRT 6'nın açılması, enstitülerin açılması gibi adımların ABD'de 5 Kasım 2007'de yapılan görüşmede alınan kararlar çerçevesinde atıldığını belirten Öcalan'ın "Bu adımı sembolik açıdan iyi bir adım olarak değerlendirmek mümkün" sözlerini sansürlemişti. Eylemcilerin kendi aralarındaki bu iç sorun nedeniyle kundaklama eylemi yaptığı öne sürülüyor.

EYLEM KARŞILIĞI 1000 TL
İstanbul polisi kundaklama olaylarının ilk olarak Öcalan'ın cezaevinde zehirlenmeye çalışıldığı iddialarının gündeme gelmesiyle başladığını belirledi. İstanbul genelinde MOBESE ve güvenlik kameraları üzerinden yapılan "görüntü ile kimlik tarama" çalışmasıyla, kundaklama eylemlerine karışanlar saptanmış. 7 - 12 aralık tarihleri arasında 13'ü üniversite öğrencisi 25 kişi, 59 otomobili kundakladıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların emri DTP yoluyla PKK'dan aldıklarını itiraf etmelerinin ardından Ekim 2008'de 72 kundakçı yakalanmıştı.
Bu kişilere DTP gençlik kolları üyesi iki kişinin Gaziosmanpaşa'da bir mağarada eğitim verdiği ve eylem karşılığı 1000 TL ödediği belirlenmişti.

Sigorta zararı karşılıyor
ayrı sigortalanıyor. Yangın, sel, deprem gibi doğal afetler, terör hareketleri de isteğe bağlı olmasına karşın Türkiye'deki sigorta şirketleri bu klozları genellikle pakete koyuyor. Sigortalı başka işleme gerek duymadan mağduriyetini tahsil edebiliyor.
Ak Sigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin de sigortalar içinde terörle ilgili klozun her zaman otomatik olarak konduğunu ve genellikle sigorta şirketleri tarafından ödemenin yapıldığını belirtiyor.