kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
1.5 saati bulan rötar nedeniyle havada fenalaşan yolculara ilk müdahale havalimanındaki sağlık ekiplerince yapıldı...

Lodostan 1.5 saatlik rötar

FATİH DOĞAN
09.03.2009
Çoğunluğunu gazetecilerin oluşturduğu 135 yolculu Kayseri-İstanbul uçağı, lodos yüzünden önce Kayseri sonra Malatya'da pisti pas geçerek Nevşehir'e indi..
Türkiye Amsterdam'daki uçak kazasının şokunu henüz atlatamadan dün de Kayseri uçağında heyecanlı anlar yaşandı. Dün sabah 08.55'te İstanbul'dan Kayseri'ye hareket eden THY'nin Finike uçağı, şiddetli rüzgâr nedeniyle ilk denemesinde pisti pas geçti. Dün akşam oynanan Kayserispor- F.Bahçe maçı ve Kadir Has Stadı'nın açılışı için kente giden çok sayıda gazeteci ve konuğun da dahil olduğu 135 yolculu uçağın kaptan pilotu, görüş mesafesinin de az olması nedeniyle Kayseri'yi iniş yapılamadığını anons etti. Beş dakika sonra da uçağın Malatya Havalimanı'na ineceği açıklandı. Ancak daha sonra kaptan başka bir anons daha yaparak, Malatya'da da olumsuz hava koşuları bilgisini aldıklarını ve Nevşehir Havalimanı'na iniş yapılacağını bildirdi. İstanbul'dan 08.55'ta havalanan uçak 10.05'te Kayseri'ye inmesi gerekirken ancak 11.45'te Nevşehir Havalimanı'na inebildi.

YOLCULAR HASTALANDI
Rahatsızlanan 7-8 yolcuya havalimanındaki sağlık ekipleri müdahale etti. Japon turistlerin de bulunduğu yaklaşık 135 yolcu daha sonra otobüslerle Kayseri'ye götürüldü. Yolcular arasında teknik direktör Yılmaz Vural'ın da olduğu öğrenildi. 70'e yakın gazeteciyi 2 saat kaygıyla bekleyen Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, geçmiş olsun dileklerini iletti.