kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zonguldak'ta köprü çöktü

Giriş Saati : 09.03.2009 12:40
Güncelleme : 09.03.2009 21:53
Yeni Haber
Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki Filyos 2 Köprüsü'nün bir bölümünün çökmesi nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Filyos Irmağı üzerinde yer alan yaklaşık 120 metre uzunluğunda olduğu bildirilen köprünün, kentteki etkili yağış nedeniyle 1-1,5 metrelik bölümünde çökme meydana geldi.

Köprüden geçen bir kamyon şoförü durumu fark edince polise bilgi verdi. Polis ekipleri, ulaşıma kapanan karayolunda önlem aldı. Bölgedeki ulaşım, polislerin yönlendirmesiyle farklı güzergahlardan sağlanıyor.

VALİ ATA: KAPANAN ZONGULDAK-ANKARA YOLU AKŞAMA KADAR ULAŞIMA AÇILACAK

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki Filyos 2 Köprüsü'nün bir bölümünün çökmesiyle kapanan Zonguldak-Ankara yolunun, Karayolları ekiplerince akşama kadar ulaşıma açılacağını bildirdi.

Ata, Filyos Irmağı üzerinde yer alan köprünün yolla bağlantılı dolgu kısmında çökme ve yırtılma olduğunu, karayolları ekiplerinin köprüde çalışmalara başladığını söyledi. Çökme nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmediğini ifade eden Ata, şöyle dedi:

''Karayolları bundan yaklaşık 1-1,5 ay önce orada bir çalışma yaptı. Sanırım köprünün ayaklarının altında oyulma vardı. Zamanında dolgular taş kayayla yapılmadığı için çökme bundan kaynaklanmış olabilir. Karayolları ekipleri bugün akşama kadar yolu ulaşıma açacaklar. Köprüde herhangi bir sorun yok.''

Bu arada, vatandaşların köprünün çöken yerinde polisin uyarılarına rağmen cep telefonlarıyla görüntü çektikleri ve çöken bölümün kenarında yürüdükleri görüldü.

Filyos 2 Köprüsü'nün, 1-1,5 metrelik bölümünün sabah saatlerinde çökmesi nedeniyle Zonguldak-Ankara yolu kapanmış, ulaşım farklı güzergahlardan verilmişti.

(AA)