kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Domaniç'te orman deposunda yangın

Giriş Saati : 09.03.2009 16:39
Güncelleme : 09.03.2009 21:53
Yeni Haber
Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bir orman deposunun garajında çıkan yangında, arazöz, havai hat aracı, iş makinesi, iki otomobil, motosiklet ve traktör römorkunun tamamen kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Domaniç-Tavşanlı kara yolunun 3. kilometresindeki Çokköy kavşağı yakınında, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü Domaniç İşletme Şefliği'ne bağlı Hatipoğlu Deposu'nun garajında gece saat 03.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevlerin kısa sürede çevreye yayılması sonucu büyüyen yangına, Domaniç ve Çukurca belediyeleri ile İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'nün itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın, tomruk stoklarının bulunduğu alan ile idare binasına sıçramadan yaklaşık 3 saatte söndürüldü.

Garajda bulunan işletmeye ait arazöz, havai hat aracı ve traktör römorku, depoda istifleme işi yapan kişinin iş makinesi, mahkemece müsadere edilen otomobil ve motosiklet ile depo bekçisi İlyas Karataş'ın (55) otomobili tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangından garajdaki yedek parçalar ile araç lastikleri de zarar gördü.

Yangına ilişkin soruşturma başlatıldığı ve jandarmanın, olay sırasında depoda bulunan nöbetçi İlyas Karataş'ın ifadesine başvurduğu öğrenildi. Bu arada, Kütahya Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül ve Domaniç İlçe Orman İşletme Müdürü İhsan Gönül, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Gönül, maddi zarara yol açan yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmaların sürdürüldüğünü, jandarmanın sabotaj ihtimali üzerinde durduğunu söyledi.

(AA)