kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Toprak ev çöktü 4 kız kardeş öldü

Hüseyin KAÇAR SABAH
09.03.2009
Diyarbakır Dicle'de yağış nedeniyle çöken evdeki dört kız çocuğu öldü. Sağ kurtulan anne-baba, çocuklarının ölümüyle yıkıldı..
Diyarbakir'da Dicle ilçesinde aşiri yagiş faciaya yol açti. Bir evin toprak daminin yagişa dayanamayarak çökmesi sonucu evde bulunan 4 kiz çocugu yaşamini yitirdi, bir çocuk ise yarali kurtuldu. Olay sirasinda dişarida olan baba Isa ve anne Ayşe Tekin çocuklarinin ölümüyle yikildi.
Olay Dicle ilçesine bagli Altay köyünde dün sabah saatlerinde meydana geldi. Isa Tekin ve kardeşi Yusuf Tekin sabahin ilk işiklari ile hayvanlari otlatmaya gitti.
Isa Tekin'in eşi Ayşe Tekin ise akşamdan yikadigi çamaşirlari asmak için bahçeye çikti. Tam bu sirada aşiri yagişlar nedeniyle evin dami çöktü. Aşiri yagişlara dayanamayan toprak dam evin bir odasinda uyuyan 5 kardeşin üzerine düştü. Olayda Rozerin (10), Asli (7), Zilan (5) ve Edanur (1) adli kardeşler hayatini kaybederken, evin tek erkek çocugu Kerem ise agir yaralandi. Topragin altinda yarali olarak kurtarilan Kerem özel bir araçla Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldirildi. Burada yapilan ilk müdahalenin ardindan durumu agir olan Kerem, Dicle Üniversitesi Araştirma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altina alindi.
Köylülerinde katildigi arama ve kurtarma çalişmasinda toprak evin altinda kalan Rozerin (10), Asli (7), Zilan (5) ve Edanur Tekin'in cansiz bedeni çikarildi. Yapilan cenaze törenin ardindan Rozerin, Asli, Zilan ve Edanur köy meydanindaki mezarlikta yan yana gömüldü.