kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye toz duman oldu

AJANSLAR
Giriş Saati : 09.03.2009 11:12
Güncelleme : 09.03.2009 21:53
Yeni Haber
Yurt genelinde etkili olan toz bulutu hayatı felç etti. Bazı illerde eğitime 1 gün ara verilirken görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi...
Siirt'e Suriye tarafından gelen çöl fırtınası gündüzü geceye çevirdi. Fırtına ve yağışın çamur olmasıyla kararan hava atmosferi, adeta gündüzü geceye çevirdi.

Araçlar farlarını yakarken, mesken, işyerleri ve kurumlar çalışabilmek için elektrik lambalarını açmak zorunda kaldı. Yağan çamur yağıştan en çok vatandaşlar mağdur olurken araç ve mesken pencereleri de nasibini bu kirlilikten aldı. Sisli ve kirli bir hava atmosferinde kızıllık bir rengin gece gibi oluştuğu görüldü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

CİZRE'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Şırnak merkez ve ilçelerini etkisi altına alan toz bulutu yerini yağmura bıraktı. Okulların bir gün tatil edildiği Cizre ilçesinde toz bulutunun dağılması ile birlikte hayat normale döndü.

Suriye üzerinden Türkiye'nin birçok yerini geceye çeviren ve hayatı olumsuz etkileyen toz bulutu Şırnak'ın Cizre ilçesinde yerini yağmura bıraktı ve hayat normale döndü. Sabah saatlerinde evlerinden işyerlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar toz bulutu nedeni ile zon anlar yaşamıştı. İlçe esnafı kepenklerini geç saatte açarken yağmurun yağması ile birlikte toz bulutu da dağılmış oldu.

ŞIRNAK MERKEZ İLE SİLOPİ, İDİL VE GÜÇLÜKONAK İLÇELERİNDE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Toz bulutu nedeniyle Şırnak ve bazı ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun toz bulutu nedeniyle Şırnak Valiliğince merkez ile Silopi, İdil, Güçlükonak ilçelerinde ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

MARDİN'DE KUM FIRTINASI NEDENİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Mardin'in Dargeçit ilçesinde etkili olan kum fırtınası nedeniyle okullar tatil edildi.

Dargeçit ilçesinde sabahın erken saatlerinde etkisini gösteren ve Suriye tarafından geldiği tahmin edilen kum fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Dargeçit'te görüş mesafesi sıfıra inerken, zaman zamanda elektrikler kesiliyor. Dargeçit'te okullar bir gün geçiçi olarak tatil edilirken, yetkililer vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'DAKİ TOZ BULUTU AKŞAM SAATLERİNDE ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illeri etkisi altına alan toz bulutunun, akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği bildirildi.

Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Meydan Müdürü Şevket Özaslan, güneyli rüzgarların etkisiyle oluşan toz bulutunun, başta Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Mardin ve ilçeleri ile Siirt olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında etkili olduğunu söyledi. Özaslan, toz bulutunun, bugün akşam saatlerinde etkisini yitirmeye başlayacağını belirtti.

TOZ BULUTU BİTLİS'İ ETKİSİ ALTINA ALDI

Alçak basınç sisteminin etkisiyle ve kuzey rüzgârların vasıtasıyla çölden taşınan toz bulutu, sabah saatlerinden itibaren Bitlis'i de etkisi altına aldı.

Görüş mesafesinin düşmesine neden olan tozdan dolayı araçlar farlarını açarak yolda ilerledi. Araç sahipleri toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin birkaç kilometreye kadar düştüğü yollarda zordandı.

Toz bulutundan özellikle astım hastaları, yaşlılar ve çocukların etkilenebileceğini belirten uzmanlar, vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

ŞIRNAK'TA GÖRÜŞ MESAFESİ 100 İLA 150 METREYE DÜŞTÜ

Şırnak'ı Arap ülkelerinden esen rüzgarlarla gelen toz bulutları kapladı.

Şırnak'ta etkili olan toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor. Arap ülkelerinden esen rüzgarlarla gelen toz bulutu nedeniyle şehir merkezi ve ilçelerde görüş mesafesi 100 ila 150 metreye düştü. Yetkililer vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

SURİYE ÜZERİNDEN GELEN TOZ BULUTU MUŞ'TA DA HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Suriye üzerinden gelen toz bulutu, Muş'ta hayatı olumsuz etkiledi.
Toz bulutlarının yağmurla karışması Muş'un beyaz örtüsünü turuncuya çevirdi. Tozla yağan yağmur, dış cephesi açık renkli binaları kirletti.

Yetkililer, yağışın akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirterek, astım, bronşit ve solunum problemi olan hastaları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Görüş mesafesinin düşmesi üzerine sürücüler de zor anlar yaşadı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: TOZ BULUTU NEDENİYLE HAVA KİRLİLİĞİ HAD SAFHAYA ULAŞMIŞTIR

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, hafta sonu etkili olan toz bulutu nedeniyle hava kirliliğinin had safhaya ulaştığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mahalli Çevre Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları uyarınca Şanlıurfa'da hava kirliliği ölçüm sonuçlarının sınır değerleri aştığında toplum sağlığının korunması açısından alınması gereken önlemlerle ilgili halkın bilgilendirilmesi gerektiği hatırlatıldı. Bu doğrultuda 8 Mart Pazar günü Şanlıurfa'da havadaki partikül madde miktarının günlük ortalama sınır değeri olan 300 metreküpü aştığının tahmin edildiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İlimizde toz bulutu nedeniyle hava kirliliği had safhaya ulaşmıştır. Toplum sağlığının korunarak, denetim altında tutulabilmesi için kalp ve astım hastaları ile yaşlı ve çocukların evlerinde kalarak fiziksel aktivitelerini düşük tutmaları gerekmektedir. Bununla beraber herkes dış ortamda yapılan tüm fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdır.''

MALATYA'YA ÇAMUR YAĞDI

Malatya'da toz bulutlarıyla birleşen yağmur kenti çamura buladı.

Çölden gelen toz bulutunun yağan yağmurla birlikte çamura dönüşmesi sonucu otomobillerin üzeri çamurla kaplandı. Vatandaşlar otomobillerini yıkatmak için oto yıkamacılara akın ederken bir sürücü, "Sabah kalktığımda otomobilin üzeri kırmızı çamurlu olduğunu görünce şaşırdım" dedi. Oto yıkamacılar ise işlerinin arttığını belirtti.

THY UÇAĞI TOZ BULUTU NEDENİYLE ADIYAMAN'A İNİŞ YAPAMADI

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul-Adıyaman seferini yapan TK 732 sefer sayılı uçak, Adıyaman'daki toz bulutu nedeniyle Şanlıurfa Uluslararası GAP Havaalanı'na iniş yaptı.

THY'ye ait TK 732 sefer sayılı uçağın toz bulutu, görüş mesafesinin düşük olması ve iniş yapmasının riskli olması nedeniyle Şanlıurfa Uluslararası GAP Havaalanı'na ineceği belirtildi. Toz bulutunun Şanlıurfa'da daha az olduğu belirtilirken, TK 733 sefer sayılı uçak ile Adıyaman'dan İstanbul'a gidecek yolcular da Adıyaman'dan Şanlıurfa'ya hareket etti.