kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 07.03.2009 08:42
Güncelleme : 07.03.2009 22:35
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Samsun, Amasya, Çorum, K.Maraş, Adıyaman ve Artvin çevrelerinde görülecek yağışların; İstanbul, Balıkesir, Manisa, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Lodosun yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edeceği bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Marmara ile Kıyı Ege'de 3 ila 5 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR : Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR :
Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 70-80 km hızla) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca zehirlenmeleri vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSK : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA :
Çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde İstanbul, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE : Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar sağanak, kıyı ve kuzey kesimlerinde gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Yağışların sabah saatlerinde Manisa ile İzmir'in kuzey ilçelerinde, öğleden sonra Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ : Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), gece saatlerinde K.Maraş çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, Eskişehir çevreleri ile akşam saatlerinde Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri, gece saatlerinde bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak) ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde Samsun, Çorum, Amasya, Bayburt, Artvin çevreleri ile Rize'nin güney ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey ve batısı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars ve Ardahan) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Adıyaman çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...