kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
19 Mart’a kadar sürecek turnuvanın açılış törenine (üst sıra soldan sağa) Betül Cemre Yıldız, Hou Yifan, Zhao Xue, Koneru Humpy, Antoaneta Stefanova, Martha Fierro, Elina Danielia, Pia Cramling ve (alt sıra soldan sağa) Ali Nihat Yazıcı, Suat Sözen, Kirsan Ilyumzhinov, Maia Chiburdanidze, Zeynep Mamedyarova, Marie Sebag ve Shen Yang katıldılar.

Türkiye hamle bekliyor!

07.03.2009
Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye İş Bankası'nın düzenlediği FIDE Atatürk Kadın Ustalar Satranç Turnuvası'nın ilk maçları bugün..
Dünyanın en iyi kadın satranç oyuncuları, 2'nci Türkiye İş Bankası Atatürk FIDE Kadın Ustalar Satranç Turnuvası'na katılmak üzere İstanbul'a geldi. Uluslararası Satranç Federasyonu'nun (FIDE) kararıyla yapılan turnuva, bu yıldan itibaren FIDE Bayanlar Grand Prix Turnuvası'nın ilk ayağı olarak düzenlenecek. Etkinliğin açılış töreni, dün İş Kuleleri'nin 41'nci katına yapıldı. Maçlar aynı binanın Kibele Sanat Galerisi'nde bugün başlıyor. Karşılaşmalar internetten de www.tsf.org.tr adresinden canlı takip edilebilecek.

'SATRANCIN MERKEZİ İSTANBUL'
1995'ten bu yana Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı ve Kalmukya Cumhuriyeti Devlet Başkanı olan Kirsan İlyumzhinov, etkinlikle ilgili olarak dün yapılan basın toplantısında turnuvanın İstanbul için önemli olduğunu belirterek "Bu hafta İstanbul dünya satrancının başkenti olacak. Bayan satranççılar çok heyecanlı maçlar oynayacaklar. Biz federasyon olarak 165 ülkeyi temsil ediyoruz," dedi. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ise, Türkiye'de 255 bin lisanslı satranç oyuncusuyla, futbol federasyonundan bile büyük olduklarını belirterek "Türkiye artık dünya satrancının merkezi olma yolunda," şeklinde konuştu. İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen ise, turnuvanın uluslararası alanda heyecanla takip edildiğini ve ünlü oyuncuların ülkemize geldiğini belirtip, "Turnuva, kadınların toplumsal yaşama katılımına büyük önem veren Ulu Önder Atatürk'ün ismini özellikle taşıyor ve bunun için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün arifesinde başlıyor," dedi. Düzenlenen etkinliğe, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katıldı. Geçen yıl ilk kez düzenlenen turnuvanın birincisi, Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda Alexandra Kosteniuk'a karşı final oynayan ve 14 yaşında 'Büyükusta' unvanına ulaşan Hou Yifan da yine İstanbul'da hamle yapacak. Türkiye'yi de 2001-2006 Türkiye Bayanlar Şampiyonu Betül Cemre Yıldız temsil edecek.