kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Askeri helikopter düştü: 2 şehit

AJANSLAR
Giriş Saati : 07.03.2009 16:58
Güncelleme : 07.03.2009 20:13
Yeni Haber
Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, irtibat kesilen askeri helikopterin düştüğünü, 2 üsteğmenin şehit olduğunu söyledi.

Vali Bilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 11.15'de Malatya'dan kalktıktan sonra Kayseri'de irtibat kesilen helikopterin düştüğünü belirtti.
Bilici, ''Helikopter, Pınarbaşı ilçesi Büyükçaylak bölgesinde düştü.

Helikopterde bulunan 2 üsteğmen şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri, askeri helikopterle Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına getirilecek'' dedi.

ANKARA'YA DEĞİŞİM AMAÇLI GİTMEK ÜZERE HAVALANDI

Malatya'dan havalandıktan sonra irtibat kesilen ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Büyükçaylak bölgesinde düştüğü belirlenen ''Kobra'' tipi askeri helikopterin, Ankara'ya değişim amaçlı gitmek üzere havalandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre helikopter, Malatya 2. Kara Havacılık Komutanlığı'ndan saat 13.10'da, helikopter ve ekip değişimi için Ankara'ya gitmek üzere havalandı.

Kayseri'de yakıt ikmali yaptıktan sonra yeniden havalanması planlanan askeri helikopterle Sarız ilçesi yakınlarında irtibat kesilince, cep telefonu sinyalleri izlenerek düştüğü yer belirlendi.

Malatya 2. Kara Havacılık Komutanlığı'nda görev yapan helikopterlerin, belli aralıklarla Ankara'ya gittikleri ve ekipleriyle birlikte görev değişikliği yapıldığı, düşen ''kobra'' tipi helikopterin de bu amaçla Malatya'dan havalandığı ifade edildi.

GENELKURMAY, KAZAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'dan Ankara'ya giderken, Kayseri semalarında düşen Skorsky tipi helikopterin düşmesi ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada. "Bugün Malatya'dan Ankara'ya intikal etmekte olan bir askeri helikopter Pınarbaşı/Kayseri güneyinde düşmüştür. Olayın meydana geliş nedeni, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Kazada 2 pilot subayımız şehit olmuştur.. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli aileleri, silah arkadaşları ve Yüce Milletimize başsağlığı dileriz" denildi.

ŞEHİT ÜSTEĞMENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan, düşen helikopterde uçucu personel olarak görev yapan ve şehit olan üsteğmenlerin Volkan Koçyiğit ile Faik Şimşek olduğu bildirildi.

Şehit üsteğmenler için Kayseri'de tören düzenleneceği de kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI GÜL BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 2 üsteğmen için Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve subayların ailelerine başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Abdullah Gül, Orgeneral İlker Başbuğ ve şehit üsteğmenlerin ailelerine birer başsağlığı telgrafı gönderdi.