kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çalışan kadın daha mutlu

Giriş Saati : 07.03.2009 14:18
Güncelleme : 07.03.2009 22:35
Yeni Haber
Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behice Erci, ev kadınlarının, çalışan kadınlara oranla evliliklerinden daha az memnun olduklarını söyledi...
Doç. Dr. Erci, kız çocuklarının eğitiminin önemine dikkati çekerek, ebeveynlerin, özellikle kız çocuklarının geleceğini düşünerek en iyi şekilde eğitim almaları için imkanlarını seferber etmesi gerektiğini vurguladı.

Yaptıkları bilimsel bir çalışmada çalışan kadınların, ev hanımlarına oranla evliliklerinden daha fazla memnun olduklarını belirlediklerini anlatan Erci, ''495 kadınla yaptığımız araştırmada ev kadınlarının, evliliklerinden daha az memnun olduklarını belirlemiştik'' diye konuştu.

Bunun altında çeşitli nedenler olduğunu ifade eden Doç. Dr. Erci, şunları söyledi:

''Ev hanımlarının evliliklerinden memnun olmamalarının nedeni; evlilik beklentilerinin karşılanmamasıdır. Fakat çalışan kadın hem evde hem daha üretken olduğu başka alanlarda uğraş veriyorlar. Bu da evliliklerinde daha mutlu olmalarını sağlıyor. Kadının çalışması, gerek ruh gerekse beden sağlığı açısından da çok önemli. Çalışan kadının, kapasitesi arttığı, üretken olduğu, isteklerini kabul ettirebildiği ve maddi bir kazancı olduğu için yaşam sevinci daha fazla.''

Yapılan bir başka bilimsel araştırmada da ev kadınlarının ruhsal problemlerinin daha fazla olduğunun belirlendiğini sözlerine ekleyen Erci, ''Çalışan kadın üretmenin sevincine yaşıyor. Bu da evlilikteki memnuniyeti artıyor'' dedi.

(AA)