kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Clinton küresel krizi sordu

AA
Giriş Saati : 07.03.2009 19:42
Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a, Türkiye'nin küresel kriz karşısında aldığı önlemleri sordu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, küresel krizin gündeme geldiği görüşmede Ali Babacan, Türkiye'nin aldığı önlemler sayesinde Türk ekonomisinin nispeten krizden korunabildiğini söylerken, Clinton, ''Neler yaptınız?'' diye sordu.

Clinton, görüşmede, Türkiye ile ortak ideal ve hedefler peşinde koştuklarını, ilişkileri derinleştirmek amacında olduklarını söyledi.
Ortadoğu'nun gündeme geldiği görüşmede Babacan, bölgedeki tüm sorunların birbirleriyle bağlantılı olduğuna işaret ederek, sorunları parça parça çözmenin zorluğuna değindi.

Babacan, Hamas'ın, barış sürecinin bir parçası olması gerektiğini ifade ederken, Clinton da Mısır'ın bölgedeki çabalarını desteklediklerini bildirdi, ayrıca Ortadoğu sürecinin tüm elemanlarının birbirine bağlı olduğu hususunda Babacan'a katıldığını da kaydetti.

Görüşmede İran da konuşulurken, Babacan, bu ülkenin izolasyonu sonucunda ortaya mutsuz bir tablo çıktığına dikkati çekerek, İran ile angajman politikasının daha yararlı olacağı görüşünü ifade etti.
Görüşmede, Kafkaslar ve Gürcistan'da yaşananlar, Balkanlar gibi konular da ele alındı.

Babacan, görüşmede Pakistan konusunda endişelerini dile getirirken, bu ülkedeki istikrarın bozulmasından sözetti ve hem maddi hem de siyasal yardımda bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Afganistan'a asker göndermesi olasılığı görüşmede gündeme gelmezken, kuzey Irak da enerji başlığı altında konuşuldu.
Edinilen bilgiye göre, görüşmede, 1915 olayları ve ABD'nin Irak'tan asker çekme planları da gündeme gelmedi.

Kaynaklara göre Clinton, ziyaretinin Türk tarafını dinleme amacını taşıdığını söyledi ve görüşmede daha çok soru sorarak, dinlemeyi ve notlar almayı tercih etti.